Feest Franciscus: start bedevaart naar Franciscus

26 september 2013 -

4 oktober, de dag na het overlijden van Franciscus, is de dag die werd gekozen tot zijn feestdag. Maar het is ook een dag die bij veel mensen bekend staat als ‘dierendag’. De achtergrond is dat de heilige Franciscus, patroon van onze parochiefederatie, sprak tot de dieren. Zo sprak hij tot de vogels (hij vroeg of ze even stil wilden zijn tijdens het bidden) en hij vroeg de wolf om de mensen niet meer aan te vallen. Daarom werd de feestdag van Sint Franciscus, in 1929, ook Werelddierendag.

Als parochiefederatie willen wij dit feest ook vieren en wel op vrijdag 4 oktober in de Adrianuskerk in Naaldwijk. Aanvang van deze eucharistieviering is 19 uur, pastoor Steenvoorden en diaken Dits zullen voorgaan in deze viering. Het dameskoor Jubilate uit Honselersdijk zal de viering muzikaal ondersteunen. In deze viering zullen wij als parochiefederatie onze patroon eren en onze gemeenschappelijkheid vieren.

Dit jaar krijgt ons patroonsfeest een extra dimensie: de officiële start van een bedevaart naar Assisi en Rome van 10 t/m 16 mei 2014. De bestemming Assisi en Rome is bewust gekozen: de verbintenis met Assisi en Rome heeft alles te maken met onze naam, Assisi voor de heilige Franciscus, Rome voor paus Franciscus. Aan het slot van de viering wordt aan elke parochie een bedevaartskaars overhandigd. Een kaars die uiteindelijk in Assisi een plaats zal krijgen.

Na afloop van de viering is er onder het genot van een kopje koffie achter in de kerk informatie beschikbaar over de bedevaart naar Assisi-Rome. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn op 4 oktober a.s. dan treft u in bijgaande folder alle informatie én kunt u nu al boeken voor deze bijzondere bedevaart!

Wij hopen u allen op 4 oktober 2013 te mogen ontmoeten bij de start van de Westlandse Bedevaart 2014 naar Assisi-Rome.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.