Voorstelling Francesco – het verhaal over een Middeleeuwer

10 oktober 2016 -

Op vrijdag 14 oktober 2016 zal in de Wateringse St. Josephkerk de voorstelling ‘Francesco, het verhaal over een middeleeuwer’ gehouden worden. De voorstelling is VOOR IEDEREEN toegankelijk en neemt ons mee in het leven van Franciscus van Assisi. De St. Josephkerk, ook wel de Kolenkit genoemd, is gevestigd aan de Dr. Schaepmanstaart 12 te Wateringen. De voorstelling begint om 20.00 uur (kerk open vanaf 19.30 uur).

Franciscus van Assisi (1181 - 1226) is voor velen een bekende naam. Maar wat dreef hem? In een twee uur durende voorstelling (met pauze) brengt Peter Vermaat zijn verhaal tot leven. Francesco leefde in de middeleeuwen, een wonderlijke wereld, met zijn stedenoorlogen en kruistochten, zijn strijd tussen paus en keizer. Hij was een dromer van ridder-idealen en van Vrouwe Armoede. Was hij een dwaas, een revolutionair, of niets van dat al...? Zoveel mogelijk trouw aan de historie neemt de dichter-verteller, poppenspeler-theatermaker Peter Vermaat ons mee in het leven van Francesco, een door en door middeleeuws mens die ons zowel fascineert als afschrikt.

Dit jaar viert de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin haar eerste lustrum: een samenwerking van 11 parochies en 12 kerken in Westland en Hoek van Holland. Jong en oud van alle gezindten zijn van harte uitgenodigd om deze voorstelling bij te wonen.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.