Vormselproject afgerond

19 april 2021 - Algemeen federatie nieuws

Op zaterdag 17 april was de laatste digitale bijeenkomst van het hele vormselproject. We hebben teruggekeken op de vormselvieringen die bijzonder waren vanwege alle maatregelen. Maar daarom niet minder mooi. De bijeenkomst waren we begonnen met de gebedssnoer en het aansteken van een waxinelichtje. Na de terugblik zijn we in groepjes uiteen gegaan.

Elk groepje kreeg de opdracht om een deel van de slotviering te maken. Thema van de viering was “Ik ben er voor jou”. Dit sloot aan bij het thema van de vormselviering “voor elkaar, met elkaar”. Een groepje maakte het welkomstwoord en de geloofsgetuigenis. Een ander groepje maakte de voorbeden en het laatste groepje boog zich over enkele teksten die als slottekst gebruikt konden worden. Voor sommigen was de tijd van 20 minuten te kort en zijn na de bijeenkomst nog even gebleven.

Tijdens de viering waarbij leden van jongerenkoor Corulo weer zorgden voor de prachtige muzikale ondersteuning, kwamen de teksten van de vormelingen terug. Heel bijzonder om die geloofsgetuigenis te horen die zo dicht bij de vormelingen bleef. Mooi om tijdens de voorbeden terug te horen waarvoor men in de bijeenkomst een kaarsje had aangestoken. Ook nu mochten alleen de vormelingen en 1 ouder in de viering aanwezig zijn vanwege de limiet van 30 personen bij een viering. Anderen waren met ons verbonden via de Kerkomroep.

We kijken terug op een mooie periode van voorbereiden en afsluiten van het hele vormselproject. Na de viering is M25 gepromoot en ook jongerenkoor Corbulo heeft een oproep gedaan voor nieuwe leden.

Dank aan de leden van de werkgroep Vormsel NoordWest voor hun ondersteuning en begeleiding tijdens de bijeenkomsten en vieringen. En andere hand- en spandiensten.
Dank aan Corbulo dat zij alle drie de vieringen muzikaal hebben begeleid.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.