We zijn de beste van de rest!

12 december 2012 -

Het zal u niet ontgaan zijn dat onze nieuwe website voor de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin meegedaan heeft met de verkiezing van de Webfish Award 2012. De Webfish Awards worden jaarlijks uitgereikt aan organisaties en personen in het Nederlandse taalgebied die het christelijk geloof het beste onder de aandacht brengen via social media of websites.
Op 7 december werden voor de vijfde maal de Webfish-awards uitgereikt, plats van handeling de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit Utrecht. De prijsuitreiking werd gecombineerd met de presentatie van het ‘Handboek Kerk en Social Media’ van Eric van den Berg en Frank Bosman. Er waren dit jaar vijf categorieën: social media, websites particulieren, websites kerken, websites organisaties en oecumenische websites

En om direct met de deur in huis te vallen: onze nieuwe website mag gezien worden, op een haar na hebben we net niet de Award naar het Westland mogen meenemen. Met eervolle vermelding zijn we 2e geworden ofwel de beste van de rest! Het oordeel van de jury over onze website: Sterke site van 11 parochies die samenwerken. De site komt professioneel en gedegen over. De jury heeft er veel waardering voor. De foto op de home lijkt niet helemaal authentiek, eerder een stockfoto. De koppelingen met sociale media zijn prima. De site behoort beslist tot de beste inzendingen in deze categorie.

In de categorie oecumene was Nieuwwwij.nl de beste. Enige minpuntje volgens de jury: oude artikelen moeilijk terug te vinden zijn. Bij de sociale media ging de prijs naar de stadskerk app van de Vrije Baptisten Gemeente (VBG) in Groningen. De app die heeft ontwikkeld maakt een kerkblad bijna overbodig, vond de jury. De app is ontwikkeld met hetzelfde doel als de website van de gemeente, die al eerder in de prijzen viel. Ga geen website bouwen zonder je af te vragen wat het doel is. Het doel van de VBG: neem drempels weg voor mensen die de kerk willen binnenstappen, aldus prijswinnaar Fokke Zandbergen.
Het eerste christelijke webmagazine voor meiden Huis van Belle kreeg de gouden webfish voor particulieren. In de categorie Kerken ging de prijs naar Open Kerk Leiden: Sterk en communicatief. Voor mensen die geloven dat er meer is, maar dat niet direct in een kerk vinden. De website die de jury het meeste verraste was de site van de jezuïeten, Ignis webmagazine. Deze was naar het unanieme oordeel van de juryleden de beste in de categorie websites organisaties.

Hieronder het oordeel van de jury over de categorie plaatselijke kerken:
“De jury heeft een groot aantal websites van plaatselijke kerken aan een oordeel onderworpen. In het algemeen zijn de sites voor verbetering vatbaar. Wat bovendien opvalt is dat er weinig gebruik wordt gemaakt van effectieve en vrijwel kosteloze omgevingen als WordPress en Joomla. En dat goedwillende amateurprogrammeurs daarom veel technische zaken zelf proberen op te lossen, wat niet altijd helemaal lukt. Enkele sites van kerken steken met kop en schouder boven de middenmoot uit. Zoals RK Westland, Hervormd Hagestein en Parochie Aldegundis Maasbree. De jury was echter dit jaar het meest te spreken over de website van de Open Kerk Leiden. Een zeer duidelijke en sterk communicatieve site. Openkerkleiden.nl wil een ontmoetingsplaats zijn voor mensen die op zich geloven dat er meer is, maar dat niet meteen in een kerk vinden. Dat maakt de site zeer onderscheidend. Op de site vinden relevante onderzoeken plaats en er is maatschappelijke discussie. OpenKerkLeiden.nl is een platform met ruimte voor spiritualiteit, muziek, zang, meditatie en gesprek. Zelfs online biechten is er mogelijk. Open Kerk Leiden is een oecumenisch initiatief van Bijzonder Kerkenwerk Leiden. Deze commissie maakt deel uit van de Protestantse Gemeente Leiden. De jury waardeert deze voortreffelijke site met de Webfish Award 2012 in de categorie kerken.”

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.