We zijn weer terug uit Polen

27 juni 2017 - Algemeen federatie nieuws

Op zaterdagmorgen 17 juni gingen 92 personen op weg voor een 9-daagse bedevaart naar Polen. Met twee koninklijk blauwe bussen van Hofstad Tours (BAB-VIOS uit Wateringen) verlieten we in alle vroegte het Westland. Met bezoeken aan Fulda, Auschwitz, Krakau, Lagiewniki, Wieliczka, Kalwaria Zebrzydowska, Wadowice, Czestochowa en Kevelaer stond voor velen een onbekende bestemming op het programma. Bij de informatiebijeenkomsten was wel veel verteld en in het reisinformatie kon je het nodige inlezen, maar wat staat ons te wachten? En dan nog wel Polen, in het Westland een veel besproken volk maar van alle eetgewoontes (in tegenstelling tot de drankgewoontes) weten we niet veel. En dan ook nog een vreemde munteenheid Zloty’s in plaats van euro’s. We vertrouwen maar op het thema van onze reis 'Geloof verbindt', dan moet het goed komen. En zie daar bij onze eerste tussenstop in Fulda (Duitsland) hangt bij de Dom een bannier, en wat lees ik daar: Gelaube verbindet. Toeval bestaat niet, toch?

Negen dagen plezier
Ze zeggen weleens: je krijgt wat je toekomt. Nou, wij mochten niet klagen de negen dagen dat deze bedevaart duurde. Negen dagen prachtig weer, negen dagen plezier in de bus, negen dagen voortreffelijk lekker eten en prachtige hotels. Werkelijk alles was goed geregeld door de reisleiding, inclusief de stralende en zeer behulpzame Klaudia Pacia, een Poolse jonge vrouw die haar master Nederlands heeft, in Krakau woont en werkt en ons vijf dagen lang begeleidde. Ze heeft dat met zeer veel passie gedaan, een geboren talent voor dit soort werk!

Pelgrimeren doet wat mensen
Bij de vieringen brandde telkens de bedevaartkaars met ons Franciscus-logo. Op die manier waren we verbonden met het Westland. Van alle belevenissen heeft elke dag iemand een verslag gemaakt dat na te lezen is op de website van de Westlandse Bedevaarten. Zo met elkaar op pad zijn, doet wel wat met je. Het heeft ons goed gedaan.

Dag 1 -  Geloof verbindt - ons thema 

Dag 2 -  Op weg naar Auschwitz

Dag 3 -  Stadswandeling door Krakau

Dag 4 - Totus tuus - 'Geheel de Uwe'

Dag 5 - Een dagje klooster Kalwaria Zebrzydowska

Dag 6 - Wadowice, de geboorteplaats van JPII

Dag 7 - Czestochowa, de Zwarte Madonna

Dag 8 - Op weg van Czestochowa naar Leipzig

Dag 9 - Via Kevelaer terug naar het Westland

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.