"We zijn weer wijzer geworden"

20 januari 2014 -

Op zondag 19 januari hebben wij met een groep parochianen uit de Andreas, Joseph en Jan de Doperparochie een bezoek gebracht aan de synagoge in Delft. Het bezoek vond plaats in het kader van de dag van het Jodendom (17 januari). Om 12 uur werden wij gastvrij ontvangen door Jan Paul Peters van de Stichting Behoud van de synagoge van Delft en Ivo Galli, penningmeester van de stichting Klal israel.
Ivo Galli heeft in een boeiend betoog een introductie gegeven in het jodendom. Hij is uitgebreid ingegaan op de gebruiken, de wetten en regels, de belangrijkste feestdagen van het jodendom en hun oorsprong. Na de introductie was er nog de gelegenheid om vragen te stellen en rond te kijken in de synagoge en kennis te nemen van de bijzondere historie van het pand aan de Koornmarkt. Het past prima bij het doel van ons bezoek: kennismaken met het jodendom en elkaar beter leren kennen.
Na nog een kopje koffie zijn we om 2 uur weer huiswaarts gegaan. We zijn weer wijzer geworden!
In de toekomst staan we zeker nogmaals stil bij de dag van het jodendom. Bijvoorbeeld door nader in te gaan op de vier stromingen binnen het jodendom.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.