We(r)ken van barmhartigheid – 40 dagen

17 februari 2021 - Algemeen federatie nieuws

Op 17 februari begint de Vastentijd, 40 dagen op weg naar Pasen. Het is een tijd van bezinning maar ook van iets minder aan jezelf geven, maar juist aan de ander geven. Hierbij kunnen de werken van barmhartigheid ons een weg wijzen. Deze werken staan genoemd in het evangelie van Matteüs, hoofdstuk 25. De diaconale jongerengroep M25 is genoemd naar deze Bijbeltekst. Op basis van deze werken van barmhartigheid zijn activiteiten bedacht voor jongeren, maar iedereen kan meedoen. Misschien wil jij meedoen? Misschien wilt u meedoen?

Het zijn activiteiten die je gewoon thuis kan doen, maar er zijn ook activiteiten bij waarbij je op pad moet. Alles is mogelijk binnen de bestaande Corona-regels. De activiteiten staan hieronder. Als je vragen hebt, e-mail naar dits@rkwestland.nl of bel/app naar 06-16822267.

  • In week 7 (17 t/m 21 februari) willen we de dorstigen te drinken geven. Vaak drinken wij bijvoorbeeld frisdrank, koffie of bier. Laten wij de Vastentijd beginnen door meer water te drinken. Als we geld overhouden kunnen we dit aan het Vastenproject schenken.
  • In week 8 (22 t/m 28 februari) willen wij de zieken bezoeken. Misschien ken je iemand die ziek is; zou je die dan een kaart willen sturen? De kaart kan je zelf maken. Ken je niemand? Vraag het aan iemand van het pastorale team of aan mij.
  • In week 9 (1 t/m 7 maart) willen we aandacht geven aan het herbergen van vreemdelingen, door goed (niet kapot en niet meer gebruikt) speelgoed te verzamelen en dit te schenken aan Vluchtelingenwerk. Dit speelgoed kan ingeleverd worden voor of na de weekendviering of bij het parochiesecretariaat.
  • In week 10 (8 t/m 14 maart) willen wij de hongerigen voeden. We kunnen dan voedsel inzamelen voor de Voedselbank en dan graag langer houdbare producten zoals in blik of glas, pasta’s en pastasauzen, ontbijtgranen of ontbijtkoek. Ook dit kan voor of na de weekendviering of bij het parochiesecretariaat ingeleverd worden.
  • In week 11 (15 t/m 21 maart) willen wij de naakten kleden, door oude (maar wel goede) kleding te verzamelen en dit te schenken aan mensen die dit goed kunnen gebruiken. Ook deze kleding kan voor of na de weekendviering of bij het parochiesecretariaat ingeleverd worden.
  • In de laatste week van maart ( 22 t/m 29 maart) komt het bezoeken van gevangenen aan bod. Vooral kinderen worden uitgenodigd om een Palmpaasstok te maken en deze daarna weg te brengen (aan mensen die thuis ‘gevangen’ zitten). Hierbij kan aangesloten worden op deze activiteit binnen jouw eigen parochie.

In de eerste week van april denken we aan het begraven van de doden, dat is een uitnodiging om de dood van Jezus mee te beleven. Daarna vieren wij met Pasen Zijn verrijzenis.

foto: panorama "de zeven werken van barmhartigheid " - Meester van Alkmaar (werkzaam 1490- 1510)

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

#wijblijventhuis