Westland gaat op bedevaart naar Lourdes in mei

28 februari 2015 -

Even weg uit je vertrouwde omgeving, je laten meenemen door mensen die enthousiast vertellen over een plaats waar hemel en aarde elkaar raken. De plaats waar Bernadette en Maria elkaar ontmoette. Een plaats waar mensen elkaar echt ontmoet(t)en. Lourdes, dat bergdorpje in de Pyreneeën waar je al vaker van gehoord hebt. Al vele keren heb je een bedevaart naar Lourdes voor je uit geschoven met een gebaar van: dat komt nog wel eens! Goed nieuws. Dit jaar kunt u met ons mee om het zelf te ervaren van 8 t/m 13 mei 2015.

Je zult ervaren dat een bedevaart, drie reizen in één is. Allereerst je eigen reis naar Lourdes, als tweede de ontmoeting met mensen die je onderweg tegen mag komen en als derde de ontmoeting met Maria en door haar met Jezus. Dus een reis naar binnen, hoe gaat het met mij? Als tweede een kennismaking en ontmoeting met de mensen om mij heen. En als derde mijn geloofsrelatie met God, Jezus en Maria. Dit alles gebeurt op een ontspannen relaxte manier, een vakantiestemming. En toch is een bedevaart méér dan een vakantiereis. Dat méér ga je ervaren in de dagen dat je in Lourdes bent. We zijn geen toeristen die op een afstandje blijven kijken wat er allemaal gebeurt. Wij zijn deelnemers, wij worden deelnemers. We komen samen rond de maaltijden, doen mee in de vieringen, wij lopen mee in de lichtprocessies en zijn stil bij De Grot. Je hoort elkaars verhalen. Je mag hier je eigen levensverhaal vertellen, ook zonder woorden. In het verhaal van de ander herken je jezelf, je wordt één grote familie. Het is wonderlijk, mensen die je nog nooit gesproken hebt, het lijkt wel of je ze al jaren kent. Je hoort mensen zeggen: "Deze plek is anders", "Ik zou hier wel willen blijven", "Ik voel me hier goed." Wat is het dat u tegenhoudt om zelf deze ervaring te beleven! Vraag gerust iemand mee.

Ieder jaar is er een thema. Voor het jaar 2015 is het thema gekozen: Lourdes, de vreugde van de zending. Het thema is een hulpmiddel om ons te helpen te groeien in geloof. Wij zijn allemaal leerlingen. Lourdes blijkt al meer dan 150 jaar een leerschool, een plek, waar mensen God beter leren kennen. Wij mogen in het voetspoor van Bernadette gaan. Een meisje van 14 die door Maria voorbereid wordt op het ontvangen van de Eerste Heilige Communie, de ontmoeting met Christus zelf. Voor Bernadette en vele, vele met haar werd Jezus de bron van inspiratie in haar leven. Het heeft haar verdere leven rijk gemaakt. Het was geen gemakkelijk leven, haar leven was getekend door ziekte en armoede. Maar het navolgen van Jezus heeft haar leven leefbaar gemaakt en gaf haar zelfs levensvreugde. Vanuit die vreugde wil ik u uitnodigen met ons mee te gaan. Meer informatie over deze reis op www.westlandsebedevaarten.nl

Pastor M.Th.J. Straathof

Klik hier voor de folder Lourdes 2015

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.