Westlands Bevrijdingsconcert

29 april 2015 -

Op dinsdag 5 mei zal er een feestelijk BEVRIJDINGSCONCERT door Concertkoor Zangkoren “Deo Sacrum” met medewerking van Holland Symfonie Orkest, schrijfster Nelleke Noordervliet en de solisten Deirdre Angenent (sopraan), Carina  Vinke (alt), Leon van Liere (tenor) en Georg Gädker (bas). Ook de gemeente Westland viert op vele manieren ‘70 jaar vrijheid’. Deze bijzondere feestdag wordt afgesloten met een groots ‘Proms-achtig’concert in de Poeldijkse Bartholomeuskerk.

Het concert vangt op plechtige wijze aan met ‘het Wilhelmus’. Samen met het Holland Symfonie Orkest, het Concertkoor van de Zangkoren Deo Sacrum en vocale solisten zal het publiek worden uitgenodigd om op indrukwekkende wijze het volkslied uit te zingen. Na de woorden van Nelleke Noordervliet zal het publiek ‘Bevrijdingmuziek’ horen en beleven van Vaderlandse bodem maar uiteraard ook van internationale en universele aard.

Het programma vermeldt Finlandia van ‘Sibelius’ met de bekende hymne “This is my song”, en het slotkoor van Beethoven’s Negende; ‘Alle Menschen werden Brüder’. Na de pauze speelt het orkest als eerste de Piet Hein Rhapsodie (De Zilvervloot) van Peter van Anrooy en vervolgens klinkt het “Feel the Spirit” van John Rutter door koor, orkest en alt-soliste.
Het publiek zal uiteindelijk opnieuw worden opgetild en uitgenodigd mee te zingen wanneer de finale van ‘Westland Proms’ wordt ingezet met het “Jerusalem” van Parry en tenslotte het beroemde ‘Land of Hope and Glory’.

De toegangskaarten voor dit concert kosten € 25,- en kunnen besteld worden via de website www.deosacrum.nl, door een email te sturen naar zangkoren@deosacrum.nl en telefonisch via nummer 0174-24 52 38. Toegangskaarten zijn ook verkrijgbaar bij de koorleden, bij Bakkerij van der Sande in Poeldijk en bij Sigarenmagazijn De Wilde in Naaldwijk.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.