Westlandse jongeren over de Wereldjongerendagen

26 januari 2017 -

Ervaringen en belevenissen opgedaan tijdens de Wereldjongerendagen in Polen, zijn te bijzonder om onbelicht te blijven. Die ervaringen en belevenissen laten we daarom graag tot bloei komen door elke maand een verhaal van één van de zeven jongeren die erbij waren te publiceren. Ervaringen en belevenissen die het verdienen in de eigen geloofsgemeenschap, aan iedereen, verteld te worden. Of zoals de paus het bij de verwelkoming van de jongeren bij de WJD verwoorde: 'Wanneer Jezus het hart van jongeren raakt, zijn zij werkelijk tot grootse dingen in staat.'

Mijn naam is Sander Emmerink, 21 jaar en woonachtig in Wateringen. Het was mijn eerste keer bij de Wereldjongerendagen. Ik werk ruim 2 jaar bij Kwekerij Zeurniet in Honselersdijk (www.zeurniet.com)! Verder ben ik actief bij de Scouting en ben medewerker bij WPC Nederland 3. O ja, ik zit ook nog op de korfbal van de Dijkvogels uit Maasdijk. Zonder muziek en gezelligheid leef ik niet!!

Wat heeft tijdens de WJD op jou de meeste indruk gemaakt?
Dat er zoveel mensen van allerlei landen bij elkaar kwamen en hetzelfde beleven.

Wat was voor jou de mooiste ontmoeting op de WJD?
De eerste viering op het veld. De kruistochtviering vond ik ook aardig mooi in elkaar gezet. De muziekfestivals waren te gek. Iedereen danste op zijn eigen manier. De paus ontmoeten was echt goud waard.

Wat was jouw moment op de WJD?
Het muziekfestival dat Jacobs Ladder, de enigste Nederlandse band, kwam optreden. De ontmoeting van de Paus was ook mijn moment!

Wat was voor jou op de WJD de meest teleurstellende ervaring?
De lange rijen om wat te bezoeken of eten te halen. Het opstaan was soms wel lastig!

Hoe zou jij een vriend of vriendin willen interesseren om deel te nemen aan de volgende WJD in 2019 in Panama?
Dat is best een lastige vraag. Door mijn ervaring met de Wereldjongerendagen te vertellen en dat je het één keer in je leven mee moet maken. Wees niet bang dat je geen vrienden hebt. De vrienden op de WJD heb je heel er snel. Het is na de reis één grote familie!!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.