Bartholomeusfeest op 28 augustus in Poeldijk

21 augustus 2016 -

Zondag 28 augustus wordt het jaarlijkse patroonsfeest gevierd van de Heilige Bartholomeus in Poeldijk. Om 10.30 uur begint de feestelijke eucharistieviering, waarin pastoor J. Steenvoorden zal voorgaan. Het Bartholomeuskoor en muziekvereniging Pius X verlenen hieraan hun medewerking. Vanwege de 90-jarige Bartholomeuskerk worden alle parochianen die dit jaar ook hun 90ste verjaardag vieren voor deze jubileumviering uitgenodigd. En natuurlijk zullen weer enkele trouwe parochianen een parochiepenning in ontvangst mogen nemen. Na afloop van de viering is er onder het genot van een kopje koffie of thee gelegenheid om hen te feliciteren.

Achterin de kerk is momenteel een tentoonstelling met de ingezonden foto’s voor de fotowedstrijd over ‘Ons Bartje’ te bekijken. Er zitten hele mooie, bijzondere en verrassende exemplaren tussen. Aan het einde van de Bartholomeusviering is de prijsuitreiking van deze fotowedstrijd.

Bartholomeusrit
Zoals ieder jaar is er natuurlijk de traditionele fietstocht voor iedereen. Dit jaar al weer voor de 34ste keer! Het fietscomité heeft twee mooie tochten uitgestippeld. Één route van rond de 40 km en voor de minder fanatieke fietsers is er een verkorte route van rond de 30 kilometer. Het zijn allebei echt Westlandse routes. De Barthlomeusrit voert over landelijke fietspaden, zodat u kunt genieten van het weidse uitzicht van het landschap. Ook worden verschillende dorpen met fietspaden doorkruist. Onderweg is er vanzelfsprekend een natje en een droogje.

Tussen 12.30 - 13.30 uur kunt u vanaf de Bartholomeuskerk starten. Op het scoutingterrein aan de Arckelweg in Poeldijk is het eindpunt van de fietstocht. U kunt daar met een hapje, een drankje en muziek even bijpraten. We hopen op goed weer en dat vele fietsliefhebbers mee zullen fietsen en een leuke middag met elkaar hebben. De inschrijfkosten bedragen € 4,00 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen tot 14 jaar.

De ark van Noach
Een extra leuke activiteit voor de kinderen is een feestelijke Poppenkastvoorstelling op woensdag 31 augustus in de Bartholomeuskerk. De poppenkast is voor deze gelegenheid omgetoverd tot een ark. Om 14.00 uur zal Noach met zijn dieren uitvaren. Ben je nieuwsgierig naar dit verhaal en vaar je gezellig mee? Kom dan met je knuffeldier naar de kerk, want het wordt een waar dierenspektakel. Alle kinderen van 4 tot 9 jaar zijn van harte welkom.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.