Bijzondere Viering in de Poeldijkse Bartholomeuskerk

09 oktober 2017 - Poeldijk

Op zondag 15 oktober a.s. wordt in de Poeldijkse Bartholomeuskerk de eerste “Themaviering...” gehouden.  Een viering met speciale muzikale aandacht. De Hoogmissen op de kerkelijke hoogtijdagen als Kerstmis en Pasen worden ervaren als hoogtepunten in het muzikale jaar. Met de invoering van enkele “themavieringen” per jaar wil het koor de kerkgangers extra muzikaal verrassen. De vieringen zullen elk specialer zijn dan de gebruikelijke weekendvieringen.

Het muzikale programma van de eerste Themaviering is opgezet rond ‘Nederlandse Meesters’’. In 2017 zijn Hendrik Andriessen en Albert de Klerk respectievelijk 125 en 100 jaar geleden geboren. Beide componisten hebben een uitgebreid oeuvre aan Kerkmuziek achtergelaten en hun sporen verdiend in de Nederlandse kerkmuziek. Beide kunstenaars hebben hun muzikaal talent zeer breed ontplooid en wel als componist, dirigent, organist en leraar. Bovendien is het dit jaar 105 jaar geleden dat Herman Strategier werd geboren. Ook van deze Nederlandse Meester zal er repertoire tijdens de viering klinken.

Op het programma deze zondag staat de Missa Te Deum Laudamus van Hendrik Andriessen. De wereldberoemde zoon van de componist, Louis Andriessen, heeft in 1962 de zes-stemmige miscompositie van zijn vader voorzien van acht partijen voor koperblazers. Een Dubbelkwartet van leden van Muziekvereniging Pius X gaat aan deze viering meewerken en Aarnoud de Groen bespeelt het grote Vermeulenorgel. Het geheel staat onder leiding van Steven van Wieren. Voorganger deze viering is Pastor Kwee.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 11 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Er is op deze wereld genoeg voor iedereen, maar er is niet genoeg voor een ieders hebzucht.