Dankbaarheid na viering priesterjubileum

08 juni 2014 -

Het was voor mij een bijzondere ervaring om op Hemelvaartsdag in de H. Bartholomeus in Poeldijk te mogen voorgaan. 50 jaar geleden stond ik in dezelfde kerk, als altijd mooi versierd. Het verschil tussen toen en nu is groot. Toen begon ik aan een ongewis avontuur; ongewis omdat in de zestiger-jaren alles op z’n kop kwam te staan. Nu -2014- overheerst het dankbare en blije gevoel, dat ik de kans heb gekregen me in te zetten voor een kerk ‘met een menselijk gezicht’. Dat gold voor de 28 jaar, waarin ik werkzaam was binnen de wereld van het ziekenhuis alsook voor de jaren in het parochiepastoraat.

Het werd een mooie viering op 29 mei mede door het enthousiasme van koor/dirigent /organist en door de inzet van anderen, die aan de viering meewerkten. De betrokkenheid van u als parochiegemeenschap en van mijn uitgebreide familie maakte de dienst tot een feestelijk gebeuren. Daar wil ik u hartelijk voor bedanken.

Mijn dank gaat uit naar collega pastor Kwee, die namens het pastorale team met mij wilde voorgaan. Ik ben het bestuur van de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin dankbaar dat het mij de ruimte bood daartoe. Het parochiebestuur van de H. Bartholomeus zeg ik dank voor zijn gastvrijheid. Bloemen onderstreepten de welgemeende woorden. Ik dank de leden van het secretariaat voor hun goede zorgen en de ‘koffieschenkers’ voor hun inzet bij de receptie na afloop van de viering. Dank zij u voelde ik me weer parochiaan van de heilige Bartholomeus. Dat goede gevoel nam ik mee naar Woubrugge.

’n Dankbare Abr. Vijftigschild.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.