Dierenzegening rond Werelddierendag in Poeldijk

29 september 2013 -

In Poeldijk is het rond Werelddierendag voor de eerste keer mogelijk om je huisdier te laten zegenen. Bij de zegening wordt Gods hulp gevraagd om de liefde tussen mens en dier te bezegelen. Diaken Ronald Dits nodigt hiervoor alle inwoners van Westland eo: Ouders, kinderen, Opa’s, Oma’s  etc met hun huisdieren uit. Heb je een hond, kat, cavia, kip, konijn, hamster, wandelende tak, vis, ezel, schildpad etc..... Kom op zaterdag 5 oktober naar de POELDIJKSE Bartholomeuskerk. Hier is om 19.00 uur een korte gebedsviering speciaal gericht op kinderen. Het kinderkoor zal aan deze viering meewerken. Aansluitend is er de dierenzegening door Diaken Ronald Dits.

De elf parochies met 12 kerken in Westland zijn sinds april 2011 samengevoegd tot de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin. Reden temeer om op Werelddierendag stil te staan bij de betekenis van de eeuwenoude relatie tussen mens en dier. Sint Franciscus staat bekend om zijn liefde voor de natuur en de dieren. Met zijn preek tot de vogels, geeft Franciscus nog steeds inspiratie aan mensen. In de twintigste eeuw ontstond er een sterke opleving van Franciscus als dierenvriend. Onder invloed hiervan is in 1929 de sterfdag van Sint Franciscus (4 oktober) uitgeroepen tot de internationale dag van het dier: werelddierendag.

Tijdens de Dierenzegening zingt het Kinderkoor Westland van de zangkoren Deo Sacrum de allerleukste Dierenliedjes. Na de zomervakantie zijn de kinderen van het kinderkoor heel hard aan het oefenen gegaan en hebben samen met Toos de Vreede (kinderen vanaf groep 4) en Ylette Wesstein (kinderen van groep 1-2-3) heel veel leuke liederen over dieren geleerd. En als je veel geoefend hebt, wil je dat natuurlijk aan iedereen die dat leuk vindt, laten horen.

Kom dus zaterdagavond 5 oktober om 19.00 uur samen met uw/je allerliefste huisdier naar de Bartholomeuskerk. Van harte aanbevolen!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.