Feestelijke Hoogmis op Kerstmorgen in Poeldijk

22 december 2014 -

De Zangkoren "Deo Sacrum" onder leiding van hun dirigent Steven van Wieren zingen traditiegetrouw tijdens de feestelijke Hoogmis op Kerstmorgen in de Poeldijkse St. Bartholomeuskerk. Met medewerking van het Delphi Consort, enkele leden van Muziekvereniging Pius X en organist Wim van Herk zingt het koor, voor deze gelegenheid uitgebreid met projectdeelnemers, de Mis in D opus 86 van Antonin Dvořák (1841-1904)  Dvořák was een Tsjechisch componist, dirigent, muziekpedagoog, violist en organist. Dvořák wordt met Bedřich Smetana en Leoš Janáček gerekend tot de grootste componisten van zijn land.  Antonin Dvořák was een gelovige componist en stelde zich ten doel de katholieke kerkmuziek van zijn land te vernieuwen. Tot de belangrijkste werken behoren het Stabat Mater, op. 58, de Mis in D-groot, op. 86 en het Requiem, op. 89. Daarnaast componeerde Dvořák onder andere een Te Deum, op. 103, het oratorium  Sváta Ludmilla, op. 71 alsook wereldlijke cantates.

Naast de uitvoering van deze miscompositie worden er door het koor enkele feestelijke motetten gezongen tijdens de Hoogmis  op Kerstmorgen. De Vrouwenschola zingt het gregoriaans van Kerstmis.

Rond 10.15 uur zal het koor de kerk binnenkomen met het “Transeamus” van Hubert Cuypers en vervolgens klinken er feestelijke kerstmotetten tot de aanvang van de viering om 10.30 uur. Voorganger deze viering is Pater Bert ten Berge.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.