Feestelijke Hoogmis met Pasen in Poeldijk

08 april 2022 - Algemeen federatie nieuws, Poeldijk

Traditiegetrouw staat tijdens de plechtige feestelijke Hoogmis op Paasmorgen – zondag 17 april om 11.00 uur - de complete vertolking van de vaste misgezangen uit de prachtige ‘Krönungsmesse” van Wolfgang Amadeus Mozart centraal. Voorganger in de Hoogmis is Pastor Smulders.

Het herenkoor en de Vrouwenschola zingen de wisselende Gregoriaanse gezangen en verder zullen enkele motetten worden uitgevoerd. Zo zal het bekende Ave Verum van W.A. Mozart klinken alsmede het Regina Coeli van dezelfde componist. Op het programma tijdens deze viering staan tevens Wohl mir dass ich Jesum habe van J.S. Bach en Jesus Christ is risen today in een bewerking van David Willcocks. Aan het slot van de viering wordt dan het machtige Hallelujah uit de Messiah van G.F. Händel uitgevoerd. Voor samenzang is gekozen voor de bekende liederen ‘U zij de glorie’ en ‘De Steppe zal bloeien’.

Uitvoerenden zijn het gemengd koor van de zangkoren Deo Sacrum (Bartholomeuskoor aangevuld met Projectdeelnemers). De orkestbegeleiding is in de vertrouwde handen van het professionele RBO Sinfonia. Organist is Wim van Herk en het geheel staat onder leiding van dirigent Steven van Wieren. Na afloop houdt het koor een deurcollecte ter bestrijding van de kosten.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

We kunnen veel mensen gelukkig maken met het geluk dat we weggooien.