Feestelijke Paashoogmis in de Poeldijkse Bartholomeuskerk

06 april 2019 - Algemeen federatie nieuws, Poeldijk

Traditiegetrouw staat tijdens de plechtige feestelijke Hoogmis op Paasmorgen – zondag 21 april  - de complete vertolking van de vaste misgezangen uit de prachtige ‘Krönungsmesse” van Wolfgang Amadeus Mozart centraal.

Het herenkoor en de Vrouwenschola zingen de wisselende Gregoriaanse gezangen en verder zullen enkele motetten worden uitgevoerd. Zo zal  het bekende Ave Verum van W.A. Mozart klinken alsmede, Sancta Maria van dezelfde componist.  Op het programma tijdens deze viering staan tevens Psalm 150 van César Franck, Wohl mir dass ich Jesum habe van J.S. Bach en Jesus Christ is risen today in een bewerking van David Willcocks. Aan het slot van de viering wordt dan  het machtige Hallelujah uit de Messiah van G.F. Händel uitgevoerd. Voor samenzang  is gekozen voor de bekende liederen ‘U zij de glorie’ en  ‘Christus die verrezen is doet ons samenkomen’.

Uitvoerenden zijn het gemengd koor van de zangkoren Deo Sacrum (Bartholomeuskoor aangevuld met Projectdeelnemers). De orkestbegeleiding is in de vertrouwde handen van het professionele  Delphi Consort. Organist is Wim van Herk en het geheel staat onder leiding van dirigent Steven van Wieren.  Voorganger in de Hoogmis is Pastor Lansbergen.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Wanneer ik goed over vriendschap nadenk, merk ik dat ik veel goede kennissen heb.