A festival of Lessons & Carols in Poeldijk

07 december 2015 -

Op zondagmiddag 13 december om 16.00 uur wordt in de Poeldijkse Bartholomeuskerk een uit Engeland afkomstige traditie voor de kersttijd in ere gehouden: A Festival of Lessons & Carols. In de 20e eeuw werden de diensten in de kapel van Kings College in Cambridge wereldberoemd. Ook buiten Engeland zijn de laatste decennia de “Lessons & Carols” een geliefde vorm van voorbereiding op het  Kerstfeest.

De Nine Lessons (lezingen uit de Bijbel)  – van scheppingsverhaal tot aan de geboorte van Jezus – worden afgewisseld met Carols, veelal uit de Engelse traditie. Evenals in de Engelse traditie zal ook in Poeldijk als Openings-Carol het bekende “Once in Royal David’s City” klinken. Onder de klanken van deze prachtige Carol treden de koorleden in processie het kerkgebouw binnen. Op het programma meerdere werken van de bekende componist David Willcocks alsmede o.a. Benjamin Britten, Gustav Holst, John Rutter en Morten Lauridsen. De aanwezigen worden uitgenodigd om samen met het koor enkele bekende Christmas Carols mee te zingen.

Kamerkoor Couleur Vocale Poeldijk onder leiding van Steven van Wieren verzorgt in samenwerking met het Woerdens Vocaal Ensemble onder leiding van André Vis deze uitvoering. Organist is Bert den Hertog. Pastoraal werkster Els Geelen verzorgt de lezingen. De toegang voor deze middag is gratis. Er wordt een deurcollecte gehouden.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.