"Hoor je mij?" 6 oktober 2012 in Poeldijk

03 september 2012 -

Een vervolg op de succesvolle scratchdag van 2010, een project voor koorzangers om met deze muziek en teksten kennis te maken en in te studeren. Een afsluitende viering om het sámen met ‘kerkgangers’ uit te voeren en een plaats te geven. Kun je het niet zeggen, zing het maar… Dát gaan we doen met vernieuwende religieuze teksten en muziek.              

Het koor
Eigenlijk is iedereen welkom die ervaring heeft met meerstemmig zingen, handigheid heeft met het instuderen van nieuw reper-toire én belangstelling heeft voor dit soort religieuze muziek. In het bijzonder nodigen we zangers uit in de leeftijdscategorie van 25 tot 55 jaar.

De viering
Naast de medewerking van het koor hopen we zaterdagavond 6 oktober op veel kerk-gangers die komen meevieren en meedoen. De viering onder leiding van Pastor Marie-Thérèse van de Loo staat in het teken van Oogstdankdag, heeft een oecumenisch karakter en is bedoeld voor mensen met een katholieke, protestante en ook niet-kerkelijke achtergrond. Voorafgaand aan de viering is er onder leiding van Paul Valk een korte ‘repetitie’ met het koor en de overige aanwezigen. Na afloop is er gelegenheid om samen ‘te drinken van de vruchten van de oogst’ en horen we graag wat jullie van de viering vonden.

Nieuwe Nederlandse religieuze muziek
Daarmee bedoelen we de liturgische muziek uit de ‘Amsterdamse school’ , met muziek van Bernard Huijbers, Tom Lö-wenthal, Antoine Oomen, Thom Janssen, Paul Valk (e.a.) op teksten van met name Huub Oosterhuis. Deze muziek voor koor (vaak 4-stemmig) of voor koor en gemeente, meestal met een belangrijke en virtuoze rol voor de pianist, is sterk geïnspireerd door de traditie van de ro-mantische muziek. De teksten zijn vaak meer poëtisch dan het gemiddelde kerk-lied. De spiritualiteit van deze muziek is minder gericht op de leer van de kerk en meer op christelijke religiositeit.

Paul Valk (1969) studeerde van 1987 tot 1997 aan het Conservatorium en het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek, beide in Utrecht, en behaalde de diploma's orgel, koordirectie en kerkmuziek. Zie: www.dominicusgemeente.nl Naast zijn werk bij de Dominicuskerk in Amsterdam, dat zich vooral richt op nieuwe liturgische muziek, is hij dirigent van het kamerkoor Sine Nomine te Alkmaar en van het Amsterdams Gemengd Koor.

Deelname
Het project  o.l.v. Paul Valk vindt dus plaats op zaterdag 6 oktober van 10.30 uur tot 20.00 uur in de Bartholomeuskerk aan de Voorstraat 111 te Poeldijk.  Na de repetitiedag vindt om 19.00 uur de avondviering plaats. Wij zorgen voor muziekmateriaal en voor iets te drinken tijdens de pauzes. We inventariseren tevens of er belangstelling is om, tegen een kleine vergoeding, tussen 17.00 en 19.00 uur iets gezamenlijks te eten.

De financiële bijdrage voor het project is €20,- per persoon.

Wanneer je belangstelling hebt om aan ‘’Hoor je mij’  mee te werken: meld je   z.s.m. aan, maar a.u.b. uiterlijk vóór 10 september: zangkoren@deosacrum.nl  of www.deosacrum.nl

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.