Iconen en Symbolen in de H. Bartholomeuskerk Poeldijk

19 augustus 2016 -

Tijdens de Open Monumentendagen, in het weekend van 10 en 11 september, vinden twee exposities plaats in de H. Bartholomeuskerk. Een over Iconen en symbolen (het landelijke thema van OM-dag), daarnaast laten ze u het 90-jarig bestaan van de kerk zien. Tevens wordt op zaterdag tijdens de opening door wethouder Marga de Goeij het officiële startschot gegeven voor de opening van Open Monumentendag voor alle Westlandse kernen.

In kerken zie je ze natuurlijk overal: van binnen en van buiten, in ornamenten, de gebruikte voorwerpen, in schilderingen. Tevens wordt stilgestaan bij de vergeten rituelen en gebruiken. Kom bijvoorbeeld biechten, ervaar de fraaie verborgen zilveren schatten en het rijke roomse leven. Beklim de kerktoren op zondag en open deuren die normaal gesloten blijven.

In 1926 is de Bartholomeuskerk gebouwd en in een aparte expositie wordt getoond hoe de kerk is veranderd. Dit gebeurt aan de hand van de verschillende pastoors die ieder op hun eigen manier van belang zijn geweest voor de kerk, het leven in Poeldijk, het onderwijs, het verenigingsleven en bijvoorbeeld de verzorging in ons dorp.

Twee maquettes van de kerk worden door de leerlingen van groep 8 van de basisscholen Verburch-hof en De Nieuwe Weg versierd. De modellen hiervoor zijn gebouwd door leerlingen van de afdeling Techniek van de ISW school Poeldijk en worden tijdens de opening (zaterdag 10 sept. 10.00 uur) onthuld door de wethouder. Het wordt al met al een prachtige terug-in-de-tijdervaring die bij vele bezoekers een nostalgisch gevoel zal oproepen. Wij nodigen u dan ook van harte uit om onder het genot van een kopje koffie van al dit fraais te genieten.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.