Krönungsmesse op Paasmorgen in Poeldijk

25 maart 2024 - Algemeen federatie nieuws, Poeldijk

Traditiegetrouw staat tijdens de feestelijke Hoogmis op Paasmorgen, zondag 31 maart, de complete vertolking van de prachtige ‘Krönungsmesse” van Wolfgang Amadeus Mozart centraal, uitgevoerd door de zangkoren Deo Sacrum (leden en projectzangers).
De orkestbegeleiding is in de vertrouwde handen van het professionele RBO Sinfonia en organist is Wim van Herk. Het geheel staat onder  leiding van dirigent Steven van Wieren. Voorganger in de Hoogmis is Pastor Ad van Luijn.

Mozart componeerde de Krönungsmesse in 1779 voor de Paaszondag. De compositie werd voor het eerst uitgevoerd in de dom van Salzburg. De compositie dankt de naam “Krönungsmesse” aan de uitvoering in Praag in 1791. Bij de kroning van Keizer Leopold II werd deze miscompositie uitgevoerd.

Naast de Krönungsmesse zal het beroemde “Ave Verum” van Mozart klinken alsmede zijn “Benedictus sit Deus (KV 117). Verder zijn o.a. te horen “Psalm 150” van César Franck en Zadok the Priest van G.F. Händel. Natuurlijk ontbreekt het bekende en machtige “Halleluja” van G.F. Händel aan het eind van de viering niet. De Vrouwenschola en het herenkoor zingen het Gregoriaans van Pasen. Ook is er ruimte voor samenzang tijdens de viering.

Na afloop houdt het koor een deurcollecte ter bestrijding van de kosten. De viering vangt aan om 11.00 uur,  voorafgaand aan de viering, wordt er gemusiceerd. (Denkt u eraan dat de klok verzet wordt, dit weekend!).

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.