Nacht van de vluchteling

11 juni 2023 - Algemeen federatie nieuws

Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling. Duizenden mensen lopen de avond of nacht door, zamelen geld in voor noodhulp en vragen aandacht voor mensen die moeten vluchten door oorlog, conflict, of klimaatverandering. Eén van de routes is een tocht van 40 kilometer van Rotterdam naar Scheveningen. Met een tussenstop in Poeldijk, in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni.

Onze parochie reageerde positief op de vraag of de Bartholomeuskerk een rustplek kan zijn. De wandelaars kunnen koffie of thee drinken, naar de wc gaan, even langs de EHBO en vooral: uitrusten. Deelnemers starten om middernacht in Rotterdam, de eersten komen rond 04.00 uur bij de Bartholomeuskerk aan, de laatste rond 08.30 uur.

Misschien ziet u in de nacht van 17 op 18 juni groepjes mensen op straat lopen of op de stoeprand zitten om uit te rusten. Dat zijn dan waarschijnlijk deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling en hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij hopen dat dit grote evenement ook dit jaar zal slagen!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Het enige wat nodig is om het kwade te laten zegevieren is dat goede mensen niets doen.