Open Monumentendag in de Bartholomeuskerk

23 augustus 2018 - Algemeen federatie nieuws, Poeldijk

De NUNA 8 Solar auto en de ISW Solar boot presenteren zich in Poeldijk in de Bartholomeuskerk op zaterdag 8 september tijdens OM-dag 2018. Transport in verleden, heden en toekomst staat dit jaar centraal en het heden en de nabije toekomst krijgt twee fantastische vaandeldagers met deze zonneauto en zonneboot. Deze zonnewagen, van de Technisch Universiteit Delft, komt naar Poeldijk. De auto die wereldfaam heeft verworven door de beroemde wedstrijd dwars door Australië al 6 x overtuigend te winnen.

De Solar boot is een initiatief van ISW Hoogeland om leerlingen kennis te laten maken met nieuwe technologieën. Wij verwachten dat beide geavanceerde vervoermiddelen een grote aantrekkingskracht zullen hebben op velen maar zeker op jongeren die straks een belangrijke bijdrage kunnen gaan leveren aan een duurzame en schone toekomst.

Voor Open Monumentendag 2018 is als thema gekozen: ‘In Europa’. De focus ligt hierbij op wat ons in dit deel van de wereld bindt. De werkgroep heeft op basis van dit thema gekozen voor transport omdat transport verbindt. Geen dag zou nog kunnen bestaan zonder transport. Daarom geven wij daar ruim aandacht aan, in vele vormen uit het verleden, heden maar ook de toekomst.
Verleden, met enkele old-timers en vele foto’s uit de rijke geschiedenis van Poeldijkse transporteurs en een prachtige expositie van Westlandse wegen en bruggen. Tevens een keur aan auto- en treinmodellen in miniatuur in exacte kleur en vorm.

Het heden en de toekomst wordt vooral neergezet met de NUNA8 zonnewagen en de Young Solar Challenge boot, 2 geweldige ontwikkelingen die de wereld maar ook ons allen op een goede en duurzame manier naar een volgende eeuw kunnen helpen. Ons wereldbeeld is de laatste eeuw in een stroomversnelling geraakt door afbraak en verbruik. Daarom is deze nieuwe ontwikkeling zo hoopgevend en verdient de volle aandacht in ons doen en denken. Kom kijken en luisteren naar het enthousiaste verhaal van de  jonge bouwers en deelnemers van beide projecten.

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.