Parochiepenningen in Poeldijk uitgereikt

02 september 2012 -

Op zondag 19 augustus werd het jaarlijkse Bartholomeusfeest gevierd. In een feestelijke viering, waarin het dames- en herenkoor zong en pastor Kwee onze voorganger was, zijn drie trouwe vrijwilligers in het zonnetje gezet. Zij werden toegesproken door pastor Kwee en kregen de parochiepenning uitgereikt. Voor een parochiepenning komt men in aanmerking als men 25 jaar of langer vrijwilliger is. De drie vrijwilligers waren: Riet Hogervorst, Kees Veerkamp en Martien van Dijk. De pastor sprak hen als volgt toe:

Riet Hogervorst
Riet, jij bent vele jaren lang een heel trouwe vrijwilliger geweest in de kapel van verzorgingshuis De Wittebrug. Vanaf 1988 ben jij al lid van het Caeciliakoor, het koortje dat altijd zong in de kapel. En vrijwel in dezelfde tijd werd jij lektrice in de vieringen daar. In die tijd waren er nog drie vieringen per week in de kapel; op woensdag, vrijdag en zondag. Omdat de kapel ook diende als ontspanningsruimte, moest hij telkens weer omgezet worden en dit betekende sjouwen met stoelen en tafels en alles klaarzetten rond het altaar. De verantwoordelijkheid voor dit werk was jou wel toevertrouwd, Riet. Ook het koffieschenken daarna en bijvoorbeeld het koperpoetsen waren werkzaamheden die daarbij hoorden. Jarenlang ben je ook lid geweest van de Pastorale Raad. Voor al deze werkzaamheden en voor je grote inzet en trouw willen wij je graag de parochiepenning geven.

Kees Veerkamp
Als we de naar kerkelijke betrokkenheid van Kees kijken, moeten we vele jaren terug. In de tijd van deken Dijsselbloem hielp Kees al als ceremoniaris en sloeg de bladen van het missaal om. Ook als koorlid heeft Kees vele jaren en vele missen gezongen. Waar we jou vooral dankbaar voor zijn is ook, net als Riet, jouw inzet in de kapel van de Wittebrug. Eerst nog, vanaf 1997, als assistent van pastor Wiegerinck, later, in 2002, als opvolger. Je werd vooral door de bewoners van de Wittebrug erg gewaardeerd en je had met velen een bijzondere band door met hen mee te leven bij vreugde en verdriet. Als voorganger gaf je de mensen echt iets mee in je overwegingen tijdens de vieringen op zondag en bij uitvaarten. Het voorgaan deed je ook in diverse parochies van onze federatie, vooral in de HGMP. Ook heb je cursussen gegeven aan de lektoren, in Poeldijk, maar ook in ‘s- Gravenzande, Monster en Naaldwijk. Maar bovenal ben je een Poeldijker onder de Poeldijkers! Daarom is de parochiepenning jou van harte gegund!

Martien van Dijk
Ook Martien was al heel jong bij de kerk betrokken, zowel als misdienaar als bij het zangkoor. Zo’n 25 jaar geleden werd Martien gevraagd in de toenmalige parochieraad. Hij vertegenwoordigde daar de jongeren en de daarbij behorende activiteiten, zoals de jongerenvieringen. Later werd parochieraad parochievergadering en ook hierin had Martien zitting en had altijd een levendige inbreng. Vanuit zijn koorlidmaatschap sprak de liturgie hem erg aan en werd hij een trouw lid van de Stuurgroep Liturgie. Wat vooral opvalt bij jou, Martien is een grote betrokkenheid, je vernieuwende ideeën en je  kundigheid op het gebied van liturgie. Ook ben je een goed zanger, waardoor je regelmatig te horen bent als cantor in de vieringen en bij hoogtijdagen als solist. Martien, voor jou inzet al die jaren overhandigen wij jou dan ook graag een parochiepenning.  

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.