REQUIEM van Fauré met dodenherdenking

02 mei 2015 -

In de Poeldijkse Bartholomeuskerk wordt op maandag 4 mei a.s. het REQUIEM van Gabriel Fauré uitgevoerd door de Zangkoren "Deo Sacrum" onder leiding van Steven van Wieren. Medewerking aan deze uitvoering verleent de organist Patrick Hopper.

Fauré schreef dit Requiem vanaf 1887. Hoewel hij dit Requiem schreef om het componeren zal de dood van zijn vader in 1885 en van zijn moeder in 1887 ongetwijfeld hebben bijgedragen tot het schrijven van dit Requiem. Er zijn drie versies van het werk: een 'sobere' uit 1888, een 'grotere uit 1893 en één uit 1900. De versie die op Zondag 4 mei uitgevoerd wordt is de grotere versie van 1893.

Voorafgaand aan het concert is er om 19.00 uur in de Bartholomeuskerk een Oecumenische viering, waarna op de begraafplaats een korte herdenking volgt bij het monument van de gevallenen uit de tweede wereldoorlog. Aansluitend is er in de ontmoetingsruimte van de kerk gelegenheid om een kopje koffie te drinken waarna om 20.30 uur het concert aanvangt. De toegang is gratis. Ter bestrijding van de gemaakte kosten wordt na afloop van het concert een deurcollecte gehouden.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.