Rooms Katholieke Poeldijkse Verenigingen en hun Vaandels en Vlaggen in de 19e en 20e eeuw

25 juni 2013 -

De Werkgroep Historie Bartholomeus Poeldijk verleent dit jaar weer haar medewerking aan de jaarlijkse Open Monumentendag op zaterdag 14 september. In de H. Bartholomeuskerk wordt op deze dag een expositie gehouden waarbij vele rooms katholieke verenigingen uit Poeldijk uit heden en verleden zich presenteren en waarbij tevens het 1e exemplaar van het boek direct na de officiële opening om 10.00 uur wordt aangeboden aan pastoor J.C.M. Steenvoorden.

Het dorp Poeldijk werd en wordt gekenmerkt door een zeer actief verenigingsleven die ook in vroegere tijden van zeer grote betekenis was voor de Poeldijkse samenleving. Deze verenigingen hebben altijd een zeer innige band gehad met de katholieke kerk. Vele verenigingen kwamen ook direct voort uit een kerkelijk initiatief en hadden en/ of hebben vaak een sterk charitatieve doelstelling.  Dit alles droeg bij tot een hechte en daardoor dankbare samenleving die Poeldijk nog steeds kenmerkt.

Het boek beschrijft o.a. de volgende verenigingen (totaal ca. 55): Koorvereniging Deo Sacrum, Fanfareorkest Pius X, RK. Toneelvereniging Sint Genesius, Soos 67, De Zonnebloem, R.K. vereniging E.H.B.O., Wit-Gele Kruis, Nederlands Katholieke Jongeren Beweging, R.K. Land- en Tuinbouwbond, R.K. Werklieden vereniging St. Marcus, Katholieke Arbeiders Beweging en R.K. Middenstandsvereeniging De Hanze.

Al deze inspanningen hebben tenslotte een prachtig boekwerk opgeleverd met vele fraaie kleurenfoto’s, waarin de geschiedenis van het verenigingsleven in de R.K. Parochie van Poeldijk is vastgelegd zodat het voor de toekomst behouden kan blijven. Om alvast verzekerd te zijn van een exemplaar van dit (ingebonden) boek bestaande uit ca. 450 pag., kunt u zich nu al inschrijven tegen een gereduceerde prijs van € 22,50.

Adres voor informatie en voorinschrijving:
Pastorie van de H. Bartholomeus kerk, Voorstraat 111, 2685EK, Poeldijk
Cora van Dalen, v/d Klugtwittemansingel 18, 2685RW, Poeldijk historiebartholomeuspoeldijk@gmail.com 0174 – 242213

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.