Samen sterk voor scouting en kerk

04 oktober 2014 -

Op vrijdagavond 10 oktober 2014 begint om 20.00 uur in de aula van de ISW-school de tweeëntwintigste Kerkenveiling Poeldijk. De opbrengst is bestemd voor het behoud en een multifunctionele inrichting van de Bartholomeuskerk en voor Scouting Poeldijk.
Voor het behoud van het gezichtsbepalende gebouw in Poeldijk is veel onderhoud nodig, waar grote geldbedragen mee zijn gemoeid. Daarnaast bekijkt het parochiebestuur de mogelijkheden voor een multifunctionele inrichting van de kerk, zodat het gebouw ook voor andere doeleinden is te gebruiken. Bijvoorbeeld voor concerten, uitvoeringen, exposities, lezingen, waarbij er een geschikte ontmoetingsruimte met garderobe en voldoende toiletten zijn. Het realiseren hiervan vraagt om een extra investering bovenop de normale exploitatie. Een gedeelte van de opbrengst van de kerkenveiling is voor Scouting Poeldijk. Zij helpen ook weer mee om van de gezellige kerkenveilingavond een succes te maken.

Interessante kavels
Onder de 230 geschonken kavels die veilingmeester Koos Janssen onder de hamer brengt, bevinden zich weer veel interessante kavels. Top stuk op de kerkenveiling is een originele Berini brommer uit 1958 met achterrolaandrijving (type M23) en voorzien van een brommerkenteken. Bij deze collectors item zit een lange leren jas en ‘Willempie’-valhelm. Voor iemand die meer van oude auto’s houdt, kan een dagje (mee)rijden met een Corvette cabriolet, een oldtimer uit de jaren zestig.
Hier nog een greep uit de kavels: ‘Karten met pastor Dits’, één uur spinning met een groep, een maand gratis sporten, Outdoor Cooking Experience, ‘op de thee bij pastor Kwee’, een Masterclass Social Media, een vijfgangen diner, een eigen tegeltje met tekst of foto, VIP-kaarten voor voetbalwedstrijden van ADO Den Haag, Ajax en Heerenveen, rondleidingen bij het KNMI, orchideenkwekerij Optifor, de Bartholomeuskerk met beklimming van de kerktoren.  

Komt allen!
Kijk voor de volledige kavellijst op www.kerkenveilingpoeldijk.nl. Help mee om de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen en kom naar de kerkenveiling. Om 19.30 uur staat de gratis koffie met appelgebak klaar. Neem gerust uw familie, vrienden, buren en kennissen mee. Er is die avond zelfs een loterij, waaraan u gratis kunt meedoen. Als u op het moment van de trekking aanwezig bent, maakt u kans op een leuke prijs.
En wilt u de kerkenveiling ondersteunen met een gift, dan kunt u die overmaken op bankrekeningnummer NL 13 RABO 01353 64 388 ten name van Stichting Kerkenveiling H. Bartholomeusparochie in Poeldijk met vermelding ‘kerkenveiling 2014’. De stichting heeft een ANBI-status, waardoor die gift aftrekbaar is voor de belasting.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.