Taizéviering in de Bartholomeuskerk in Poeldijk

28 juni 2018 - Algemeen federatie nieuws, Poeldijk

Zaterdag 30 juni is er in de Poeldijkse Bartholomeuskerk om 19.00 uur een Taizé-viering.

Wat is Taizé?
Taizé is een plaatsje wat in het zuiden van Bourgondië, Frankrijk ligt. Daar stichtte broeder Roger in 1940 een internationale, oecumenische gemeenschap. De ongeveer honderd broeders van katholieke en protestantse komaf leven er met elkaar in grote eenvoud. Centraal in het dagelijks leven van Taizé staan de drie gebedsdiensten. Zoals in Taizé zingen we ook deze avond eenvoudige liederen, die herhaald worden. Er zijn momenten van stilte en voor tijd van gebed. De stilte is bedoeld om wat gezongen en gelezen is, de gelegenheid te geven door te laten dringen in je hart.

Het Bartholomeuskoor verzorgt de muziek tijdens deze Taizéviering. En Susan Endhoven begeleidt op de dwarsfluit. We nodigen belangstellenden uit om aan deze viering mee te werken. We weten dat velen deze muziek waarderen én we willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de muziek van Taizé.

Voorafgaand aan de viering, vanaf 18.30 uur, worden de liederen doorgenomen. Tevens is er voor degenen die daar gelegenheid voor hebben en/of die níet zo bekend zijn met de liederen onder leiding van Steven van Wieren een repetitiemoment op vrijdagavond de 29e van 19.30 tot 20.45 uur. De repetitie wordt gehouden in het repetitielokaal van Deo Sacrum in De Leuningjes in Poeldijk.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Rij nooit harder dan je beschermengel kan vliegen.