Terugblik op de Nacht van de Vluchteling

01 juli 2023 - Algemeen federatie nieuws, Poeldijk

In één van de vorige nummers van Poeldijk Nieuws werd de Nacht van de Vluchteling aangekondigd. De Nacht van de Vluchteling is een bijzondere wandeltocht vol saamhorigheid, uitdagende kilometers en bewustwording. Dit zorgt onderweg voor mooie ontmoetingen en gesprekken.

In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni 2023 werd deze wandeltocht gehouden vanaf Rotterdam naar Kijkduin en onze parochie is daarbij één van de rustlocaties geweest. Vanaf 3 uur in de nacht werden in de pastorie al voorbereidingen getroffen met het zetten van koffie en thee door vrijwilligers en werden de kerkdeuren wijd open gezet om de wandelaars te verwelkomen. De eerste wandelaars kwamen, onder applaus, zo rond half 5 de kerk in en konden even bijkomen van de 30 kilometer die zij er inmiddels op hadden zitten. Daarna was er een constant binnenkomen van enthousiaste deelnemers, die onze locatie een heel fijne, ruime en koele  plek vonden, waar ook nog het een en ander te zien was.

Een banaan, appel of krentenbol was er ook om nieuwe energie op de doen voor de laatste 10 kilometer. Vanuit de parochie waren zo’n 15 mensen van 3 tot 9 uur actief met koffie en thee schenken, waterflesjes vullen en een praatje maken met de wandelaars. Vanuit de organisatie van de Nacht van de Vluchteling willen we deze vrijwilligers heel hartelijk danken voor hun hulp!

Om half 11 die zondagochtend was er een eucharistieviering in de kerk waarbij pastor Ad van Luijn voorging. Pastor Ad was ook een van de vrijwilligers in die nacht. Hij speelde in zijn overweging mooi in op het nachtelijk evenement in de kerk en de krentenbollen, appels en bananen die over waren werden na afloop van de viering aan de kerkgangers verkocht. Dit alles voor het goede doel.
We kunnen met voldoening terugkijken op de Nacht van de Vluchteling!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Het geloof is een oase in het hart, die nooit bereikt zal worden door de karavaan van het denken.