Tweemaal Westland Passion met het verraad door Judas

22 maart 2019 - Algemeen federatie nieuws

Popkoor Fine Tuning voert dit jaar voor de vijfde keer de Westland Passion uit in de H. Bartholomeuskerk in Poeldijk. En dit keer met twee uitvoeringen op 17 én 19 april. Het bekende Paasverhaal staat dit jaar in het teken van de ‘slechte’ Judas. We volgen zijn weg, die van vriendschap overgaat naar het verraad van Jezus. Maar was het wel echt verraad? En bedoelde Judas het allemaal eigenlijk wel zo slecht?

Zoals je inmiddels van het popkoor gewend bent, vertellen de leden het verhaal over de laatste dagen, het lijden en sterven van Jezus, met eigentijdse Nederlandstalige en Engelstalige popmuziek. Waar in eerdere jaren het verhaal te zien was door de ogen van onder andere Petrus en Maria, is het dit jaar de beurt aan Judas. Het spel wordt begeleid door popmuziek van onder andere BLØF, Bastille, Disturbed, Dua Lipa, I.O.S, en P!nk.

Laatste editie
De jubileumeditie is voorlopig de laatste uitvoering van de Westland Passion door Popkoor Fine Tuning. Scriptschrijver en pianist Leon Endhoven: “Na vier succesvolle jaren met vele honderden bezoekers en straks een mooie jubileumeditie, is het tijd om onze pijlen op nieuwe projecten te richten. Met deze laatste jubileumeditie willen we spectaculair uitpakken, met dit jaar niet één maar zelfs twee uitvoeringen! Naast de gebruikelijke uitvoering op Goede Vrijdag 19 april zal er dit jaar een tweede uitvoering zijn op woensdagavond 17 april. Zo willen we het hele Westland een extra kans geven om te genieten van een moderne vertolking van het bekende verhaal.”

Popkoor Fine Tuning
Popkoor Fine Tuning is een popkoor met leden tussen de 18 en 40 jaar met een repertoire van nieuwe Engels- en Nederlandstalige popsongs. Ieder jaar voeren zij een volledig vernieuwde Westland Passion op, waarbij een geheel nieuw script vanuit een wisselende invalshoek wordt geschreven. Om het verhaal te ondersteunen, wordt met zorg moderne popmuziek gekozen. In deze uitvoeringen spelen en zingen solisten van het popkoor samen met een live band. Een geweldige manier om het Paasverhaal van heel dichtbij live mee te maken.

De Westland Passion vindt plaats op woensdag 17 april en Goede Vrijdag 19 april om 20.00 uur in de H. Bartholomeuskerk, Voorstraat 109 in Poeldijk. De uitvoering is voor publiek van alle leeftijden geschikt en de toegang is gratis.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Wanneer ik goed over vriendschap nadenk, merk ik dat ik veel goede kennissen heb.