Ons breeje RK verleden (4): Geschiedenis schrijven nieuwe stijl!

13 maart 2016 -

De parochie van ’s-Gravenzande (1947) gaat op zoek naar zijn verleden en (her)ontdekt zo de verbinding met de andere parochies binnen de parochiefederatie. Het archief van ’s-Gravenzande ligt verspreid in het Westland en de mensen die nog gevoel en weet hebben van ons verleden worden steeds ouder en zijn er straks niet meer! Vandaar onder andere het project “Ons breeje RK verleden”.

Geschiedenis schrijven niewe stijl.jpgDe tijd vliegt, het is alweer half maart. In ’s-Gravenzande zijn ze druk bezig met het vormgeven van het project met de naam Ons breeje RK verleden. Het eerste interview zal worden gehouden. Er is de afgelopen tijd allerlei archiefmateriaal ingeleverd. Er is een lijst gemaakt met vragen die er gesteld kunnen worden.
We hebben een bandrecorder (nieuwe stijl) waarmee we voor 5 Gigabite aan geluiden kunnen opnemen. Er is een fototoestel voor handen waarmee we, naast een foto, ook een filmpje van zo’n 3 minuten kunnen maken. Vervolgens hebben we ook nog een aantekenblok voor de samenvatting van het gesprek en is er een eerste team samengesteld van interviewer, filmer en geïnterviewde.  
Technisch is het allemaal op orde en als personen hebben we er zin in. Het is zover: We gaan geschiedenis schrijven nieuwe stijl!

 

Klik hier voor Ons breeje RK verleden (3) - wat beweegt ons eigenlijk?

Klik hier voor Ons breeje RK verleden (2) - archiveren

Klik hier voor Ons breeje RK verleden (1) - start

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Het belangrijkste wat een vader voor zijn kinderen kan doen is van hun moeder te houden.