Ook de R.K. Parochie ’s-Gravenzande gaat Kerken proeven!

27 september 2017 - Algemeen federatie nieuws, 's-Gravenzande

De Noorderkerk – de Uniekerk – de Dorpskerk en de Nieuwe Rank hebben voor de 5e keer dit evenement georganiseerd. De opzet is om na de viering van de verschillende Kerken naar gastgezinnen te gaan om kennis te maken en voor een kopje koffie, daarna kan naar een 2e gastgezin worden gegaan voor een drankje o.i.d.
De organisatie verzameld de mensen die gastgezin willen zijn en tevens de opgegeven deelnemers. De verschillende geloofsrichtingen worden door elkaar geselecteerd. Het kan dus zijn dat het gastgezin, gasten krijgt vanuit de verschillende geloofsrichtingen. De deelnemers krijgen na de viering te weten waar ze worden ontvangen. Dit leidt tot verrassende ontmoetingen. Enkele van onze parochianen zijn gastgezin geweest en dat is als zeer positief ervaren.

Wilde men niet naar één of twee gastgezinnen, kon ook direct na de viering naar een centraal punt (Monsterseweg 60a) worden gegaan voor koffie e.d. Vanaf 11.00 uur was men daar welkom en vanaf het begin was het een levendige boel. Voor de kinderen waren er diverse voorzieningen o.a. een springkussen – tafeltennis – sjoelen, e.d. Bovendien was er voldoende gelegenheid om met elkaar in contact te komen. Een groot aantal mensen was gastgezin en met hun laatste gasten kwam men veelal naar het centrale punt, waar het een zeer geanimeerde volle boel werd. Wij als R.K. Parochie waren voor het eerst uitgenodigd en als bestuur zijn wij van mening dat wij onze medewerking willen uitbreiden. Vanaf deze zijde willen wij ook alle betrokkenen bedanken voor hun inzet en het vele werk wat is verricht.

Piet Vijverberg, vicevoorzitter parochie 's-Gravenzande

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Het is beter uw eigen toekomst te creëren dan dat een ander het voor u doet.