Piet en Ellen zijn weer terug uit Santiago de Compostela!

02 juli 2012 -

Na ruim een week weer thuis te zijn, lijkt die reis alweer ver weg! Er is weer veel te doen en wij hebben de dagelijkse werkzaamheden weer opgepakt! Wij willen u laten weten, dat wij 66 kaarten hebben verstuurd naar parochianen en dat de opbrengst ten goede komt aan onze parochiekerk. Nou ja, alle beetjes helpen, toch? Verder zijn we blij dat we het samen hebben gered, zonder ongelukken of pech. Het weer en gezondheid  hebben daaraan ook meegewerkt. Het iedere dag weer iets nieuws ontdekken aan natuur, gebouwen, dorpen, kerken, kunst, etc. en elke dag weer een stuk van de route afleggen en aan het eind van de middag een overnachting zoeken, het is een avontuur!!! Ook dat ging vrij makkelijk. Er is een ruim aanbod aan gelegenheden van refugios, chambre d’hotes  tot hotel. Zelf hebben we gebruik gemaakt van refugio’s, trekkershut, chambres d’ hôtes en hostals.

Het geeft echt een kick als je samen door de bergen fietst, mensen spreekt die ook de reis maken. Nooit gedacht dat wij dat zouden kunnen!  In de Ardennen - na ca. 1 week fietsen -  kom je los van het thuisfront en geef je je over aan de dingen die op je pad komen. Ook dan maak je keuzes: een museum, kerk, abdij die over 3 uur open gaat. Wacht je of ga je door? Een mens kan meer dan hij/zij denkt en soms moet je gewoon iets doen en dan ontdekken dat het gewoon lukt!

De Ardennen en de Spaanse bergen vielen soms tegen, terwijl de Pyreneeën redelijk te doen waren. De aankomst in Santiago – na 38 dagen - is geweldig. Vreemde mensen die je komen feliciteren, personen die je een of meerdere keren bent tegengekomen, de kathedraal met dagelijks om 12.00 uur de pelgrimsmis met aan het eind van de dienst het zwaaien van het enorme wierookvat. Op de trappen van de kathedraal kom je Westlanders tegen.

Met de bus zijn we op donderdag naar Finistère geweest. Voor Columbus Amerika ontdekte werd gedacht dat dit het einde van de wereld was. Stralend weer en ook daar kom je Westlanders tegen. Vrijdag met het vliegtuig naar huis met een geweldige ervaring. Daarnaast hebben we dit jaar dat 2 van onze kinderen gaan trouwen. Gepland is om in oktober a.s. een avond te beleggen om – in de parochie - over deze reis te vertellen. Wij hebben er elke dag van genoten.

Ellen en Piet Vijverberg

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.