Terugblik braderiedienst 2012 Celebration!

18 juli 2012 -

Wat een geloofsavontuur. In de regen stoelen klaarzetten voor een viering in het vertrouwen dat het op tijd droog zal worden. Volgens buienradar zal er om 11.00 uur geen drup vallen. Betrokken medewerkers blijven via hun smartphones deze gegevens checken. En jawel, hetzelfde bericht wordt telkens herhaald.. Intussen worden alle drooggemaakte stoelen weer nat. Raakt het plein bevolkt door een groot aantal kleurige paraplu’s. Buienradar blijft hartnekkig beweren dat het om 11.00 uur droog gaat worden. Ons geloof in deze radar gegevens wordt getest, maar niet beschaamd. Om vijf voor elf valt er geen druppel meer. De trommelaars beginnen de dienst met geroffel. Ze lopen vanuit verschillende hoeken naar het midden. Bestijgen met droge kleren het podium. Bij de borrel na het opruimen stort de regen met bakken uit de hemel. Al die regen bleef ons tijdens de viering bespaard. Verbaasd over deze narrow escape kijk ik terug. In de afgelopen 10 jaren gebeurde het ook andersom. Het bleef droog voor en na de dienst. Tijdens de dienst viel de regen. Bij deze 10e keer voelden we ons bevoorrecht.

Met voldoening kunnen we terugkijken op deze jubileumviering. Een interkerkelijke band met geoefende zangers en zangeressen zette een stevig stuk muziek neer. Ex-marathonschaatser Henri Ruitenberg vertelde zijn indringende levensverhaal. Tijdens zijn sportcarriere had hij plotseling zijn vrouw verloren. Haar heengaan leidde tot een grote ommekeer. Bij hem en bij zijn drie (buitenkerkelijke) kinderen. Een overvloed aan troost en opstandingskracht had hen door deze crisis heen geholpen. Over ons tekort en Gods overvloed ging het verhaal van ds. Verrips. De kinderen lieten met plezier hun ballonnen op. Daarop stond: is er meer? Dat is de naam van een landelijke actie, die in september van start gaat. Tevens het collecte doel. De trommelaars besloten de dienst met een laatste roffel.

Ook deze tiende dienst was een samenwerkingsproject, georganiseerd vanuit de Raad van de Gemeenschap van Kerken van ´s-Gravenzande. De samenwerkende kerken zijn: De Protestantse kerk van Nederland, de Vergadering van Gelovigen (geloofsgemeenschap “Het Kruispunt), de Volle Evangelie Gemeente “De Aar” en de Rooms-Katholieke parochie (De Hoeksteen).

 Klik hier voor meer foto's.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.