Over de parochie

De R.K. Parochie Sint Joseph is een Rooms Katholieke parochiegemeenschap in Wateringen. De oorsprong van deze relatief jonge parochie ligt in 1958. Toen overschreed de Sint Jan de Doperparochie het aantal van 6000 parochianen door de bouw van een nieuwe wijk.

En zo kon het gebeuren dat op zondag 13 juli 1958 in het clublokaal van de voetbalvereniging twee misvieringen gehouden werden. Op 1 november 1961 (volgend jaar dus 50 jaar geleden) werd deze nieuwe parochie opgericht en onder bescherming gesteld van Sint Joseph. De naamgeving was een eerbetoon aan pastoor Joseph Schoots die de aanzet gegeven had tot stichting van deze parochie. Sinds januari 1966 kerkt men in het huidige kerkgebouw.

Bijnamen waren al gauw gevonden: variërend van "de biddende non" tot de meest gebruikte:"de kolenkit", de naam die het parochiehuis heeft meegekregen.

Ruim 200 vrijwilligers zijn vandaag de dag betrokken bij de ondersteuning en het levend houden van de St Josephparochie. Op deze wijze proberen wij in de geest van Christus klaar te staan voor elkaar, maar meer nog met elkaar.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Ieder ding is het uwe, ontbreekt u toch iets, dan kent u uw eigen rijkdom niet.