2 juli: samenkomst rondom Keti Koti

26 juni 2023 - Algemeen federatie nieuws

Op 1 juli Keti Koti, ‘Ketenen gebroken’ in het Sranantongo, vieren we de vrijheid. Op 2 juli staan we in de St. Elisabethparochie hierbij stil. Vanaf 15 uur wordt u een programma aangeboden, dat om 17 uur afsluit met samen eten. Het vindt plaats in parochiezaal ‘De Kolenkit’ aan de dr. Schaepmanstraat 10 in Wateringen.

De opening wordt verzorgd door diaken Walther Burgering. Hij zal ingaan op hoe de kerken betrokken zijn in en op het slavernijverleden van ons land. En hij besteedt aandacht aan het belang om elkaars verhalen te beluisteren. Daarna is er ruimte voor het verhaal van een of twee nazaten van slaafgemaakten, waaronder Christine Defares.

Na de pauze voeren we in kleine groepen themagesprekken. Afsluitend gebruiken we met elkaar de maaltijd. Hier zullen pindasoep, broodje pom, casave en bakkeljauw zeker niet ontbreken. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Het programma is voorbereid in samenwerking met Aimée Tjon a Tsien. Aanmelden z.s.m.(in verband met de catering) kan persoonlijk bij diaken Burgering.

Op Keti Koti, ‘Ketenen gebroken’ in het Sranantongo, wordt vrijheid gevierd. Want op deze dag in 1863 schafte Nederland als een van de laatste landen formeel de slavernij in Suriname en de voormalige Nederlandse Antillen af. Bij wet werden mensen gedwongen om daarna nog eens tien jaar op de plantages te blijven werken. Tot 1873 dus, dit jaar precies 150 jaar geleden.

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.