Doordeweekse vieringen S. Elisabethparochie vanaf 1 september op woensdagochtend

26 augustus 2019 - Algemeen federatie nieuws, Kwintsheul, Wateringen

Vanwege het vertrek van pastor Straathof, die standaard voorging in de ochtendvieringen van dinsdag (St. Jan de Doper) en vrijdag (St. Joseph), zijn wij genoodzaakt een verandering door te voeren voor wat betreft de doordeweekse ochtendvieringen. Na beraad in pastoraal team en parochiebestuur zijn ondergetekende en de collega-pastores in de federatie bereid gevonden met enige regelmaat voor te gaan in deze vieringen. Echter, dit kan -vanwege andere verplichtingen- niet plaatsvinden op de dinsdag of vrijdagochtend.

Daarom is besloten de komende maanden de doordeweekse viering van zowel de St. Jan als de St. Joseph in Wateringen alleen aan te bieden op de woensdagochtenden om 9.00 uur in de dagkapel van de St. Jan. Op deze manier kunnen wij als Elisabethparochie én als federatie een belangrijke plek van vierende samenkomst wekelijks naast de zondagsviering garanderen. De voorgangers van de vieringen op woensdagochtend zullen elkaar afwisselen; ook zal het de ene keer een eucharistieviering zijn en de andere keer een woord- en communieviering.
De donderdagochtendviering om 9.00 uur in de St. Andreas te Kwintsheul blijft gehandhaafd en wordt verzorgd door verschillende voorgangers.

Wij begrijpen dat deze verandering voor sommigen van u vervelend kan uitkomen, maar rekenen op uw begrip voor deze (tijdelijke) situatie. De eerste vrijdagviering van de maand zal de viering in de St. Joseph wel doorgang vinden. In principe gaat diaken Walther Burgering dan voor. Alleen in die week zijn er dan dus twee vieringen, één in de St. Jan de Doper en één in de St. Josephkerk.

Walther Burgering,
diaken

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.