Josephspeld voor Toos van Mil

21 oktober 2012 -

Tijdens het afgelopen Josephweekend werd tijdens de  viering van Oogstdankdag de Josephspeld uitgereikt aan Toos van Mil. Geheel verrast was zij toen haar naam werd genoemd. Voor het parochiebestuur was het echter geen verrassing, maar een zeer terechte onderscheiding voor iemand die zich al tientallen jaren inzet voor de St. Josephparochie.

Toos heeft vanaf de start van de Josephparochie en de oprichting van het parochiekoor Te Deum Laudamus vele uren gestoken in de samenstelling van de vieringen, het zoeken naar bijpassende gezangen en natuurlijk het zingen zelf. Er zijn talloze rouw- en trouwvieringen door haar gezang – en vaak ook als dirigent - ondersteund. De laatste jaren is dat samen met de koorleden van Corona in de Josephkerk en in de Ark bij het koor de Vredesduif.

50 jaar betrokkenheid van een echte Josephist, waarvoor ook speciaal het Josephlied door het koor Beatween en de mensen in de kerk uit volle borst werd gezongen. Helemaal speciaal omdat dit lied mede door Toos is geschreven. De Josephspeld komt haar dan ook helemaal toe.

Klik hier voor de fotoreportage

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Een mensenleven in deze wereld is niet meer dan het tijdelijk verblijf van een gehaaste reiziger.