Josephweekend 6 en 7 oktober

21 september 2012 -

De St. Josephparochie uit Wateringen viert in het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 oktober het jaarlijkse Josephweekend. Nu zult u zeggen: de naamdag van de patroonheilige Joseph is toch 19 maart? Ja, dat klopt. In maart viert de parochie het St. Josephfeest met alle vrijwilligers, en in het najaar het Josephweekend. De 'verplaatsing' van activiteiten naar later in het jaar stammen nog uit de tijd van pastoor Winfried Kuipers: op zijn verjaardag mocht de hele parochie feest vieren, en het is buiten beter weer.

Zaterdag 6 oktober
Op zaterdagmiddag trappen de kaarters af met een kaartmiddag in de parochiezaal “De Kolenkit”. De kaartmiddag begint om 14.00 uur en er zijn weer leuke prijzen te winnen. ’s Avonds om 19.00 uur is er een viering met het Jongerenkoor Corbulo.

Zondag 7 oktober
Op zondag begint de dag met een speciale familieviering om 11.00 uur. Ons koor Beatween zingt en alle kinderen worden uitgenodigd voor een hele speciale Kinderwoorddienst. Het is die dag Oogstdankdag, dus het altaar is dan weer prachtig versierd met speciale Westlandse producten. Wilt u ook nog producten aanleveren voor deze viering dan kunt u dit afgeven op woensdagmorgen 3 oktober op het secretariaat.

Na afloop van de viering staat de koffie klaar in de parochiezaal en start aansluitend een fantastische fietstocht voor groot en klein. De inschrijving is op het kerkplein. Voor fietstocht wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 2,- voor volwassenen en € 1,- voor de kinderen. Na afloop van de tocht kan iedereen op het secretariaat elkaar weer ontmoeten. 

De Heilige Jozef is de patroonheilige van de timmerlieden en arbeiders in het algemeen. Verder is hij patroonheilige van België en wordt hij aangeroepen als patroon van maagden, religieuze communiteiten, van het huisgezin en van stervenden. Joseph is ook een Belgisch bier van hoge gisting. Het bier wordt sinds 1991 gebrouwen in Brasserie de Silenrieux te Silenrieux. Het is een stroblond speltbier met een alcoholpercentage van 5,4% (bioversie 5%), gebrouwen met gerst en spelt. Dit bier wordt ook in bioversie op de markt gebracht.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Als u uw verdriet wilt verdrinken, weet dan dat dit niet lukt omdat verdriet kan zwemmen.