Pinkstervuur in Wateringen

14 mei 2021 - Algemeen federatie nieuws, Wateringen

Op zaterdag 22 mei om 19.00 uur wordt in de St Josephkerk te Wateringen het Pinkstervuur ontstoken tijdens een oecumenische viering van woord en gebed. Onder het motto ‘Alleen aangestoken breng je Zijn boodschap verder’ worden teksten van jongeren ten gehore gebracht, zingt het jongerenkoor Corbulo en roepen Jan Zonneveld en diaken Walther Burgering inspiratie op bij woorden uit de Bijbel.

Wie of wat de heilige Geest is, is soms moeilijk te zeggen. Maar het feest van Pinksteren wordt door christenen ieder jaar weer gevierd om Gods geest te verwelkomen en mensen enthousiast te laten worden en nieuw te maken. Ze stralen dan iets uit dat met die geest te maken heeft: warmte, vuur, goedheid, vrede, geduld, begrip, aandacht voor de zwakkeren. Zo worden ze ‘geestige’ mensen.

Pinksteren is daar toonbeeld van: door de begeestering van Jezus’ leerlingen konden zij in alle talen mensen vertellen over Gods blijde boodschap. Anno 2021 worden mensen nog steeds aangestoken door het Pinkstervuur. Eenieder die aanwezig wil zijn bij deze bijzondere viering, georganiseerd in samenwerking met de vier christelijke kerken van Wateringen, is van harte welkom.

In verband met de coronamaatregelen is het noodzakelijk om vooraf te reserveren. Bij binnenkomst worden de handen ontsmet en worden plaatsen op anderhalve meter afstand van elkaar ingenomen. Zo blijven we gezond en veilig. Wie niet in de gelegenheid is om fysiek aanwezig te zijn, kan meeluisteren via de kerkomroep.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Leraren openen de deur, maar u moet zelf binnengaan.