Podcastserie over geloof en leven

21 oktober 2023 - Algemeen federatie nieuws

Onder de titel “Op de koffie bij Sint Elisabeth” lanceerde de St. Elisabethparochie Wateringen op zondag 15 oktober een podcastserie van gesprekken met parochianen. Elke twee weken gaan diaken Walther Burgering en theologiestudent Rick Rodenburg afwisselend op de koffie bij iemand van de St. Elisabethparochie om te spreken over zijn of haar geloof én over hoe leven, geloof en tijdsgeest elkaar beïnvloeden.

Eerste gast is Riet Vollebregt, 91 jaar, een ervaren gelovige en gescheiden moeder van 12 kinderen, die met ons haar ervaringen deelt over wat er veranderde in de katholieke kerk en in haar geloof. Haar zoon zette haar uiteindelijk op het spoor van geloofsverdieping. Ze ging er meer over nadenken, zong bij het parochiekoor, sloot zich aan bij een gebedsgroep, een bezoekgroep en ging zelfs Bijbellezen.
Geloof verrijkt en geeft haar kracht: in de eucharistie en in het bidden van de rozenkrans ervaart zij ‘een blij geloof’, dat troost en dankbaarheid oproept. De kerk heeft veel voor haar betekend. Ze vindt het jammer dat veel mensen tegenwoordig de kerk links laten liggen: “Daarmee doe je God tekort.” Voor haar is het bestaan van God vanzelfsprekend, maar ze weet dat dat tegenwoordig niet voor iedereen opgaat.
Over het einde van haar leven zegt ze: “Ik kijk heel open naar mijn levenseinde en heb een ‘heilige jaloersheid’ dat sommige anderen al naar de Heer mogen. Ik heb vertrouwen dat het goed komt doordat ik dierbaren rustig heb zien heengaan.”

Een openhartig gesprek en een fijne ontmoeting bij een heerlijke kop luisterkoffie! De podcast van de St. Elisabethparochie is te vinden op spotify.
28 oktober komt Ria Brekelmans aan het woord o.a. over haar passie voor de Golden Earring. Hoe combineert ze deze rockers met haar geloof?

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.