Uitstel onttrekking eredienst Sint Josephkerk door revisieverzoek

28 februari 2024 - Algemeen federatie nieuws

De bisschop van Rotterdam, Mgr. J. van den Hende heeft te kennen gegeven zondag 3 maart 2024 de Sint Josephkerk, alias ‘de Kolenkit’ in Wateringen nog niet te kunnen sluiten en aan de goddelijke eredienst te onttrekken. Afgelopen vrijdag is vlak voor het verstrijken van de deadline bij hem een revisieverzoek ingediend, dat hij eerst zorgvuldig wil bestuderen en beantwoorden. Dit betekent dat de geplande laatste eucharistieviering voorlopig wordt uitgesteld.

Eind december had de bisschop al een decreet gestuurd met het besluit om de St Josephkerk in Wateringen aan de eredienst te onttrekken. Hiermee leek een einde te komen aan het 58-jarig bestaan van de St. Josephkerk. Door het revisieverzoek wordt het traject, dat het parochiebestuur in samenwerking met de parochianen de laatste twee jaar heeft doorlopen, vertraagd. Vice-voorzitter Jos Raaphorst: “Voorlopig lijkt het niet dat het van uitstel afstel wordt. Het parochiebestuur ziet de behandeling van het revisieverzoek met vertrouwen tegemoet. De procedure is zorgvuldig doorlopen, inhoudelijke  argumenten goed afgewogen en gecommuniceerd.”
Hoelang de bisschop nodig heeft om het omvangrijke revisieverzoek te bestuderen en te beantwoorden is niet duidelijk. Door de vertraging is de verkoopprocedure voorlopig ‘on hold’ gezet.

Viering zondag in Jan de Doper
Vanaf 1 januari worden in de Sint Josephkerk geen vieringen meer gehouden. De geplande viering van 3 maart wordt nu verplaatst naar de Sint Jan de Doperkerk aan de Herenstraat en begint om 11.15 uur. Voorgangers zijn pastoor Steenvoorden en diaken Burgering. Het koor Beatween zorgt voor de muzikale ondersteuning.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.