Van wie is dat er een?

18 maart 2019 - Algemeen federatie nieuws, Wateringen

Bij de WOS is er een TV-rubriek met de veelzeggende naam: "Van wie is dat er een?" Een zeer veel bekeken programma. Logisch natuurlijk want een mens wil graag weten wat voor vlees er in de kuip zit. Ook wij krijgen regelmatig de vraag wie nu die mensen eigenlijk zijn die in het nieuwe parochiebestuur zitten de van St. Elisabeth. Die vraag zal worden beantwoord door Kittie Lupker, bestuurslid communicatie. Kittie gaat u, in de komend edities van parochieblad 3in1, haar collega-bestuursleden voorstellen. Maar van wie is Kittie Lupker er zelf eentje? Die vraag heb ik (red. Jos Raaphorst vicevoorzitter Parochiebestuur St Elisabeth) onlangs aan Kittie gesteld.

Kittie die al jaren samen is met Rijk Jan Ploeg en hebben samen acht kinderen en vier kleinkinderen. Kittie is wat ze noemen een echte Wateringse. " Veel mensen uit Wateringen zullen mij kennen als de dochter van juffrouw Lupker van de PiusX. Ik kom uit een echt onderwijsgezin. Mijn moeder als juf en mijn vader als leerkracht op de LTS aan de Leyweg. Niet vreemd natuurlijk dat ik na de Mulo (ik ben van 1953) en de HAVO naar de Pedagogische Academie ben gegaan, gevolgd door een studie Nederlands". De passie voor het onderwijs kwam Kittie prima van pas bij -wat ze vroeger noemde- de moeder-MAVO. "Het was alsof pastoor Winfried Kuipers het rook. Want toen ik bij hem in het vizier kwam, vroeg de pastoor of ik in de redactie wilde komen van het Parochieblad van de St Joseph". Ruim tien jaar geleden vroeg de secretaris van het parochiebestuur, Ed Roodhuyzen haar om toch vooral in het bestuur te komen. "En dat heb ik gedaan". Sterker nog: tot op de dag van vandaag is Kittie Lupker bestuurslid. Nu als bestuurslid met de portefeuille communicatie. "De warmte die ik ervaar als ik een viering meemaak, gun ik iedereen. Een gevoel dat je niet kan uitleggen maar het raakt me gewoon".
Ik vind het leuk om actief te zijn voor anderen, daarom kook ik (samen met Rijk Jan) bij het restaurant Bijmekaar, ben actief in de M25 groep, ben lectrice in de Josephkerk en beheren we samen de parochiezaal De Kolenkit. En dan nu in het parochiebestuur van St. Elisabeth. Ik hoop dat we met het nieuwe parochiebestuur mooie dingen kunnen gaan geven aan de parochianen van St Elisabeth". "Dat doen we", zo besluit Kittie haar verhaal, met veel enthousiaste andere bestuursleden. Van wie die er eentje zijn, zal ik u graag de komende edities van het parochieblad 3in1 gaan melden.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Als u uw verdriet wilt verdrinken, weet dan dat dit niet lukt omdat verdriet kan zwemmen.