Vormselvieringen in onze federatie op zaterdag 13 februari

09 februari 2021 - Algemeen federatie nieuws

In september 2020 hebben we nagedacht als werkgroep vormsel of we wel in deze coronatijd waarin we beperkt zijn door maatregelen, wel moesten beginnen met de voorbereidingen. En hoe ga je die dan doen? Fysiek bij elkaar komen kon niet. Dus andere wegen zoeken. Die hebben we gevonden door de bijeenkomsten via ZOOM-meeting te doen.

Zoom-meeting
Best wel wennen maar ook leuk om nieuwe manieren te bedenken om het spannend te houden tijdens zo’n meeting. Alleen luisteren, haak je snel af achter de pc. Dus met quizzen zoals Kahoot! of “petje op, petje af” vragen laten beantwoorden rond het thema van die avond. Vaak ook eerst kijken naar een film via YouTube over het bijbelverhaal. Dat kan dus ook helemaal naar anno 2020 zijn gehaald zoals het verhaal van de Barmhartige Samaritaan. (Een fan van Feyenoord helpt uiteindelijk de fan van Ajax terwijl de priester en arts gewoon doorlopen).

Kaarsje aansteken
Ook in een digitale meeting kan je uiteen gaan in groepjes. Elke bijeenkomst zijn we begonnen met het aansteken van een waxine lichtje, ieder apart en hebben we gezegd waarvoor het kaarsje is. Mooi te horen dat velen hem aansteken voor mensen die wel wat aandacht kunnen gebruiken. Mensen die ziek zijn door de corona of dat de scholen weer open mogen. Natuurlijk hebben we de ouderavond niet overgeslagen. In januari hebben ook de ouders via ZOOM-meeting een Kahoot! quiz gedaan over de sacramenten. Best nog wel lastig om alle vragen goed te beantwoorden.

Ja zeggen
Woensdag 20 januari hebben de jongeren die zich voorbereiden op het vormsel, aangeven dat zij inderdaad gevormd willen worden. Het is hun eigen keuze geweest om JA te zeggen. Donderdagavond 11 februari is er een besloten boeteviering voor de vormelingen en één ouder. Waarna we zullen oefenen voor de vormselviering.

Twee Vormselvieringen
Op zaterdag 13 februari ontvangen de vormelingen het sacrament van het Vormsel. Bisschop van den Hende komt dan naar Poeldijk voor de vieringen. De vormelingen hebben zelf de lezingen voor dit jaar gekozen. Op deze manier hebben wij ze geprobeerd bij de viering te betrekken. Tijdens de vormselvieringen zingen en spelen enkele leden van Jongerenkoor Corbulo. Er zal een groep van 8 vormelingen om 10.30 uur in de eucharistieviering hun H. Vormsel ontvangen en om 14.00 uur weer 8 vormelingen. Dit zullen besloten vieringen zijn waarbij dus niemand kan reserveren of toegelaten kan worden buiten de vormelingen en hun ouders. Ook geen opa's en oma's of andere gezinsleden, helaas. Wel zijn de vieringen te volgen via deze link: https://www.kerkomroep.nl/?mp=21352#/kerken/21352

Fijn dat we via de digitale weg toch de jongeren op hun vormsel konden voorbereiden.

Namens de werkgroep vormsel NoordWest,
(Wateringen, Kwintsheul, Poeldijk, Monster, 's-Gravenzande, Hoek van Holland, Heenweg)

UPDATE 11 februari 2021: Bisschop Van den Hende zal vervangen worden door vicaris-generaal A.J. van Deelen.

Els Geelen, pastoraal werker

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Het geloof is een stok om op te leunen, niet om anderen mee te slaan.