Vredesweek 2019: ’Vrede verbindt over grenzen’ en Vredesfestival

16 september 2019 - Algemeen federatie nieuws, Kwintsheul, Wateringen

In tijden dat de Amerikaanse president Trump praat over het bouwen van een grensmuur en ook landen in Europa de buitengrenzen steeds meer willen sluiten voor vluchtelingen, kiest PAX als thema van de Vredesweek 2019: ’Vrede verbindt over grenzen’.
Het thema nodigt uit om de grenzen op te zoeken en te onderzoeken. Want aan de andere kant van de grens wacht vaak een wereld aan ontmoetingen en mogelijkheden. Elke dag zetten vele duizenden mensen in heel Nederland zich in voor een inclusieve samenleving, een samenleving waarin mensen open staan voor andere culturen, waarin we van elkaar kunnen leren. Op deze manier wordt geprobeerd handen en voeten gegeven aan het grootste gebod dat Jezus ons leerde: Heb God lief boven alles en uw naaste als uzelf!

De Kerken uit Wateringen en Kwintsheul willen met elkaar nadenken over dit thema op zaterdag 28 september 2019 in de St. Josephkerk in Wateringen, aanvang 19.00 uur.  Voorgangers in deze viering zijn: Diaken Walther Burgering en Ds. Jan Henzen en het koor Corbulo zal in deze viering voor en met ons zingen. Komt allen, denk en vier met ons mee!

Op zondag 29 september wordt u een klein vredesfestival aangeboden in Kwintsheul.

Het programma ziet er als volgt uit:

9.30 uur Viering in de Andreaskerk met aandacht voor het thema “Vrede verbindt over grenzen” onder leiding van diaken Walther Burgering
10.45 uur Internationale gitaarmuziek van Wilma Tangel, te beluisteren zijn in de stiltetuin achter de kerk van de St Andreas. Hier zullen tijdens de muzikale verrichtingen door bij de koffie en thee Syrische hapjes worden geserveerd.
11.45 uur Vertrek vredeswandeling voor de liefhebbers in de buurt. Onder leiding van  natuurgids Jeannette van Zeijl.

Iedereen kan op elk moment insteken. Van harte welkom!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Laten wij elkaar vasthouden, laten wij naar elkaar blijven omkijken en bidden om uitkomst en kracht.