Feestelijke Hoogmis op Kerstmorgen in Poeldijk

17 december 2013 -

De Zangkoren "Deo Sacrum" onder leiding van hun dirigent Steven van Wieren zingen traditiegetrouw tijdens de feestelijke Hoogmis op Kerstmorgen in de Poeldijkse St. Bartholomeuskerk. Met medewerking van het Delphi Consort en organist Wim van Herk zingt het gemengd koor, voor deze gelegenheid uitgebreid met projectdeelnemers, de Pastoral-Messe in F van dur van Anton Diabelli (1781-1858). 
Diabelli schreef als componist een bescheiden hoeveelheid werken, waaronder een operette en een paar missen waarvan Deo Sacrum op Kerstmorgen de Pastoral-Messe uitvoert. Tevens componeerde hij liederen en een groter aantal piano- en gitaarwerken. Zijn stukken voor quatre-mains werden erg geliefd onder amateurpianisten
Naast de uitvoering van deze miscompositie worden er door het koor enkele feestelijke motetten gezongen. De Vrouwenschola zingt het gregoriaans van Kerstmis.
Rond 10.05 uur zal het koor de kerk binnenkomen met het “Transeamus” van Hubert Cuypers en vervolgens klinken er feestelijke kerstmotetten tot de aanvang van de viering om 10.30 uur.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.