Zondag 24 augustus Bartholomeus fietstocht Poeldijk

17 augustus 2014 -

Dit jaar fietsen we een Westlandse route, die langs verschillende plaatsen zal gaan, waar vroeger Pastoor Franciscus Verburch, eerste pastoor van het Westland van 1647-1708, vieringen hield in boerderijen en huizen om de heilige mis op te dragen vanwege geloofsvervolging. Meestal zijn die huizen en boerderijen al lang afgebroken. Maar zo’n 17 plaatsen zijn bekend in het Westland, waarvan we er tijdens de Bartholomeusfietstocht 7 langs zullen fietsen en dit met een bord zullen aangeven.
In de Bartholomeuskerk te Poeldijk zal op die dag een kleine expositie te zien zijn over de schuilkerken. Op een oude kaart van het Westland worden de plaatsen aangegeven met foto’s en teksten, zodat u een indruk krijgt hoe het vroeger is geweest.
Tussen 12.00 - 13.00 uur kunt u vanaf de Bartholomeuskerk, Voorstraat 111 te Poeldijk starten, de tocht is ongeveer 30 km. Op het scoutingterrein aan de Arckelweg in Poeldijk is het eindpunt van de fietstocht. U kunt daar met een drankje en hapje en muziek even bijpraten over de fietstocht.
We hopen op goed weer en dat vele fietsliefhebbers mee zullen fietsen en een leuke middag met elkaar hebben.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.