Bekendmaking bisdom Rotterdam decreet St. Josephkerk

10 januari 2024 - Algemeen federatie nieuws

De bisschop van Rotterdam, Mgr. J. van den Hende heeft besloten dat per ingang van 3 maart 2024 de Sint Josephkerk, alias ‘de Kolenkit’ in Wateringen wordt gesloten en aan de goddelijke eredienst onttrokken. Op zondag 3 maart 2024 zal voor de laatste keer de heilige eucharistie worden gevierd in de Sint Josephkerk.

Het door de bisschop ondertekende decreet met dit besluit is tijdens de oudejaarsviering in de St Josephkerk bekendgemaakt aan de parochianen. Doordat de bisschop definitief akkoord is gegaan met het verzoek van het Wateringse parochiebestuur komt er een einde aan het 58-jarig bestaan van de St. Josephkerk. De St. Jan de Doperkerk, met ruimte voor 800 personen, is na sluiting van de Sint Josephkerk de enige rooms katholieke kerk van de St. Elisabethparochie in Wateringen.

Vooruitlopend op de sluiting worden vanaf 1 januari 2024 in de Sint Josephkerk geen vieringen meer gehouden. Parochianen van de St. Elisabethparochie kunnen voor de zondagsviering terecht in de Sint Jan de Doperkerk.
Op zondag 3 maart komt Mgr. Van den Hende speciaal naar de Sint Josephkerk om voor te gaan in een plechtige eucharistieviering, waarin de kerk aan de eredienst wordt onttrokken. Enkele belangrijke, religieuze objecten worden daarna – in processie- overgebracht naar de St. Jan de Doperkerk aan de Herenstraat.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.