Pinksterviering in Wateringen: ‘It giet oan!!’

28 mei 2016 -

‘It giet oan!!’ Ik hoor het ingenieur Henk Kroes begin januari 1997 (!!) nog zo zeggen. Sinds de oecumenische Pinksterviering in het Hofpark snap ik opeens iets van de spanning en de verantwoordelijkheid die zo’n beslissing met zich meeneemt. ‘It giet oan!!’ betekent dat er groen licht gegeven wordt en dat er afgegaan wordt op wat het weerbericht over de komende dagen zegt. In mijn geval mocht ik samen met twee anderen van de organisatie de knoop doorhakken. Koud en winderig zou het sowieso zijn, maar de buienkans leek niet zo groot dat het een waterballet worden zou. Na wikken en wegen was het zaterdag rond het middaguur dan zover: De Rayonhoofden zagen het zitten en het bestuur ging erin mee. Schoorvoetend, dat wel, maar we kozen voor ‘witte rook’. Ik schreef in een mailtje: ‘We moesten het maar wagen. ’t is wel het wagen waard!’ En wat zijn we achteraf blij dat we de moed (en ondanks de twijfels toch ook het geloof!) hadden om te zeggen en te schrijven: ‘It giet oan!!’

Klik hier voor de fotoreportage.

Op deze manier keek dominee Henzen van de Hervormde kerk aan het Plein, terug op de Pinksterviering in het Hofpark. Ik denk dat we inderdaad met dankbaarheid en vreugde terug kunnen kijken op de viering van Pinksterzondag. Net zoals ds Henzen was ik blij verrast met de geweldige opkomst in het Hofpark en met de afwisselende liturgie, waarbij de verschillende ‘geloofsrichtingen’ het Pinksterfeest kleur en inhoud gaven en we met elkaar zo iets beleefden van de aanwezigheid en werking van de Heilige Geest.

Ook de andere voorgangers Marcel Lie, ds Jantine, Duky Schreiber en onze eigen Marie Therese en Elleke zag ik tijdens en afloop van de viering met een glimlach rondlopen. Net zoals veel mensen (oud en jong) uit De Heul, Wateringen en Wateringse veld. Helemaal toen de zon doorbrak en we – met beschuit met muisjes en koffie konden napraten met de vele bekenden en onbekenden. Die glimlach kwam ongetwijfeld ook door de zang van het Gelegenheidskoor o.l.v. Jos Vrancken, de muziek van Dennis Chafia en de exotische klanken van een speciaal Indisch koor.

De organisatoren hebben iets fantastisch voor elkaar gekregen. Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Volgende jaar valt Pinksteren op de eerste zondag in juni. Noteer het alvast maar in uw agenda. Deze manier van samen kerk zijn, smaakt naar veel meer.

Klik hier voor de fotoreportage.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Een mensenleven in deze wereld is niet meer dan het tijdelijk verblijf van een gehaaste reiziger.