Terugblik op viering ‘Week van gebed’ 2024

23 januari 2024 - Algemeen federatie nieuws, Kwintsheul, Wateringen

Zondag 21 januari j.l. was er een oecumenische viering in de Lichtbron te Wateringen als aftrap voor de “week van gebed voor de eenheid van de christenen”. Bij binnenkomst werden we welkom geheten door het team van Marcel Lie van de Maranathakerk en zij wensten ons een fijne viering toe. Voor de muzikale ondersteuning van deze viering was er een gelegenheidskoor samengesteld. Dit koor bestond uit mensen van zowel de Volle Evangelische Maranatha Kerk, de katholieke,- als de protestantse kerk.

Het was een prachtige viering met als thema “Heb God lief en je naaste als jezelf!” Marcel Lie wist deze boodschap heel goed uit te dragen door ons mee te nemen in het verhaal van de barmhartige Samaritaan en hoe wij dit in ons eigen leven kunnen toepassen. Het viel mij op dat hij de aanwezigen telkens toesprak met “broeders en zusters” en God aansprak als “Vader”. Dit zorgde ervoor dat ik mij echt onderdeel voelde van één grote familie! De gezongen liederen sloten goed aan bij het thema en dankzij de notenbalk op het scherm (met dank aan Dukky Schreiber), konden wij makkelijk meezingen. Het slotlied: “De kracht van uw liefde” werd luidkeels meegezongen door iedereen en het maakte emoties los bij sommige kerkgangers (ook bij mij)!

Na de viering was er koffie met een pastei voor iedereen en wij kregen een roos mee met daaraan een kaartje met de tekst “Heb God lief en je naaste als jezelf” Ik kijk met heel veel plezier terug op deze viering en ik wil iedereen bedanken die hieraan heeft meegewerkt!

Els Rodenburg

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.